Economie

Partnerbijdrage

Dé digitale tegoedkaarten om videogames mee te kopen

De gamesindustrie was al razend populair, maar bereikte tijdens corona haar hoogtepunt. De game industrie in Nederland staat momenteel gewaardeerd op een miljard. Dat is een hoop valuta voor niet-fysieke producten. Het hele land speelt videospelletjes, van 10 tot 65 jaar oud, speelt ongeveer de helft virtuele spellen.

Met de stijging van het aantal gamers, stijgt ook de verkoop van digitale tegoedkaarten. Digitale tegoedkaarten zijn fysieke cadeau- en opwaardeerkaarten om virtuele valuta, spellen of upgrades te kopen. De kaarten zijn onder elke leeftijdscategorie geliefd. Wel worden deze eerder en vaker gebruikt door tieners dan door volwassenen.

Aangezien genoeg in ons land dol zijn op videospellen, maakt zo’n digitale tegoedkaart een leuk geschenk. De grootste video spelconsoles in het land zijn PlayStation, Xbox en Nintendo. En tot niemands verbazing, bieden alle drie spelers meerdere digitale speelkaarten.


Leestijd: 2 minuten

Dé digitale tegoedkaarten om videogames mee te kopen
Dé digitale tegoedkaarten om videogames mee te kopen

Bij Playstation komt de PlayStation kaart in twee varianten: PlayStation Store Kaart en PlayStation Plus. Beide kaartsoorten zijn aan te schaffen voor de volgende PlayStation apparaten: PlayStation 3 (PS3), PlayStation 4 (PS4), PlayStation 5 (PS5) en PS Vita.

De PlayStation Store Kaart is een fysieke giftcard waarmee kaarthouders aankopen kunnen doen in de PlayStation Store. Dit is de virtuele markt van de PlayStation. Hierop kan van alles gekocht worden. Deze cadeaukaart is te koop voor €10, €20 en €50. De aanschafwaarde staat gelijk aan de virtuele waarde.

De PlayStation Plus kaart is een abonnementenservice waarmee een PS Network account geüpgraded wordt naar een betaald account. Hiermee kan de gamer gebruikmaken van het online netwerk van PlayStation, zowel als punten sparen via het loyaliteitsprogramma. Deze kaart heeft twee pakketten: Playstation Plus 3 maanden voor €24,99 en Playstation Plus 12 maanden voor €59,99. Geüpgraded

De Xbox live kaarten van Xbox zijn wat uitgebreider dan die van PlayStation. Deze heeft de volgende varianten: Xbox Live Gift Card, Xbox Live Gold Gift Card en Xbox Game Pass.

De Xbox Live Gift Card kan fysiek zowel als virtueel gekocht en ontvangen worden. Deze komt in de volgende bedragen: €5, €10, €15, €20, €25, €30 en €50.

De Xbox Live Gold Gift Card biedt de gebruiker elke maand toegang tot exclusieve spellen. Deze is te koop in: Xbox Gold 3 Maanden voor €19,99 en Xbox Gold 12 Maanden (EU) voor €59,99.

De Xbox Game Pass is beschikbaar in: 1 Maand voor €12,99, 3 Maanden voor €38,99 en 6 Maanden voor €59,99 (EUR).

De Nintendo kaarten zijn beschikbaar voor de eShop en de Switch.

De Nintendo eShop is een tegoedkaart waarmee Nintendo tegoed opgewaardeerd kan worden. Dit tegoed kan gebruikt worden op de Nintendo Switch, Nintendo 3DS en Wii U. Het tegoed dat met de Nintendo eShop kaart omzeilt het verplichte creditcard beleid van Nintendo. Met het tegoed op de kaart kan de gebruiker gewoon aankopen doen in de virtuele markt van Nintendo zonder het gebruik van een creditcard. Deze is beschikbaar in de volgende tegoeden: €15, €25, €50 en €75.

De Switch kaarten zijn alleen te gebruiken voor Nintendo Switch gebruikers. Deze kaart geeft een Switch gebruiker de mogelijkheid om gebruik te maken van het online netwerk van Nintendo. Deze kaart wordt geboden in de volgende varianten: online 3 maanden voor €7,99 en online 12 maanden voor €19,99.

De digitale cadeaukaarten zijn dus leuke fysieke kaarten, met digitale voordelen. Voor heel Nederland.