Economie

Partnerbijdrage

Dit is wat Nederlanders doen met hun vakantiefoto’s

Nederlanders schieten vaak honderden vakantiefoto’s, eenzelfde uitzicht vanuit meerdere hoeken, tal van poses, et cetera. Daarentegen kijkt een klein deel er nog naar om. Zet ze ergens weg en dat was het wel. Zonde, want er zijn zoveel leuke mogelijkheden voor wat je ermee kunt doen. Graag geven we je inspiratie.


Leestijd: 3 minuten

Dit is wat Nederlanders doen met hun vakantiefoto’s
Dit is wat Nederlanders doen met hun vakantiefoto’s

Opslaan in de cloud

Het grootste deel van de mensen zet hun foto’s weg in de cloud. Dit is slim, want zo weet je dat ze nooit verloren gaan. Dat opslaan in de cloud kan via tal van platformen, waaronder Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox. Neem eens een kijkje op Downloaden.nl om je favoriete gratis cloudopslag service te kiezen. Veel software is gratis mits je een bepaalde cloudruimte niet overschrijdt.

Fotoboek maken

Waar veel mensen vroeger hun kiekjes nog lieten ontwikkelen om ze vervolgens in te plakken, is de trend op fotoboeken gebied de afgelopen jaar meer richting automatische fotoboek tools gegaan. Dat wil zeggen dat je slechts je leukste foto’s hoeft te uploaden, waarna de software deze automatisch in het fotoboekje plaatst. Natuurlijk kun je nog wel aanpassingen doen. Hoe dan ook, een fotoboek is altijd leuk. Wie het traditioneel aanpakt die laat natuurlijk gewoon zijn of haar foto’s afdrukken en plakt ze zelf in.

Mooiste foto op schilderij

Het schilderij met een persoonlijke foto is de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse interieur. Je kunt je mooiste plaatje op canvas laten drukken, maar ook bijvoorbeeld op hout of plexiglas. Die uitgebreide mogelijkheden maken het mogelijk om je schilderij perfect af te stemmen op je inrichting. Perfectioneer alvorens je laat drukken je foto met Adobe Photoshop. Deze tool kun je een week gratis gebruiken. Je kunt gezichten egaliseren, onnodige zaken uit de achtergrond verwijderen en andere aanpassingen doen.

Kerstboom vol vakantiefoto’s

Kan de zomer van jou niet lang genoeg duren? Dan haal je het warmste seizoen naar je toe door je leukste foto’s op kerstballen te laten drukken. Dit kan al langere tijd, maar is een trend die op kerstgebied nog niet echt is doorgebroken. Je bent dan dus uiterst origineel en creatief bezig en je combineert de knusheid van de kerstperiode met een herinnering aan die fijne zomerse momenten.

Koffiemok met foto

Nu we weer vaker op kantoor werken kunnen we onze vakantie herinneringen meenemen naar het werk. Hoe? Door een mok met foto te laten bedrukken. Dat is ook super handig, want zo ben je op het werk nooit meer jouw mok kwijt. Kun je lekker snel je eigen mok uit de vaatwasser trekken en meteen dat heerlijke bakkie in de ochtend pakken. Cheers!

Hapjesavond met slideshow

Trommel vrienden en familie op en organiseer een heerlijke hapjesavond. Dat is natuurlijk super gezellig en daarnaast is het een goed moment om je vakantiefoto’s met iedereen te delen. Zo kun je een slideshow maken door je favoriete foto’s in één map te plaatsen en de show te casten naar de televisie. Je kunt er natuurlijk pictures van iedere aanwezige aan toevoegen. Zo zit je de hele avond goed met de leukste foto’s.

Meer doen met fotografie

Ben je gek op fotograferen en weet je nu eindelijk wat je met je foto’s kunt doen? Dan kun je overwegen om meer te leren over fotografie. De School voor Fotografie in Groningen biedt namelijk vanaf 2023 weer nieuwe basisopleidingen aan. In zes lesdagen leer je de kneepjes van het vak en ga je komend jaar voor nóg mooiere foto’s. Heb je meteen een goede reden om alvast een nieuwe vakantie te boeken.