Economie

Partnerbijdrage

Dit zijn de beste kersttrends van 2022

In de aanloop naar ons favoriete seizoen kijken we uit naar de simpele dingen: kerstpakketten, aloude tradities, hartverwarmende geschenken en knusse huizen. We boeken deze winter al feestelijke uitjes en pakken groots uit met DIY-versieringen. Dit zijn de trends voor Kerstmis 2022 waar we het meest enthousiast over zijn nu we de feestdagen naderen.


Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste kersttrends van 2022
Dit zijn de beste kersttrends van 2022

Met de avonden die dichterbij komen, is het een goed moment om grip te krijgen op een ambacht waarvan je altijd al hebt gehouden dat het er leuk uitzag, van haken tot pyrografie, lino snijden tot macramé. Dit laatste vaartuig ondergaat een grote opleving en heeft niet veel gereedschap of materialen nodig. Krijg bijvoorbeeld een gratis patroon voor deze macrame-kerstster van Isabella Strambio, auteur van Macramé voor het moderne huis.

Decoraties van ethisch geproduceerde duurzame materialen worden steeds populairder naarmate meer van ons ervoor kiezen om een feestseizoen na te streven dat de impact op de planeet minimaliseert. Dergelijke decoraties zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar dragen ook bij aan een rustig, verfijnd feestschema dankzij de gedempte tinten en tactiele eigenschappen van natuurlijke materialen. Decoraties van hout, papier, riet en stof vormen de kern van deze trend, die ook herbruikbare crackers omvat (zowel mooi als beter voor het milieu) en herbruikbare adventskalenders (een duurzamer alternatief voor opties voor eenmalig gebruik).

Het is vrij duidelijk dat het traditionele rode en groene palet nooit uit de mode raakt als het om Kerstmis gaat, en voor een feestelijk gevoel gaat niets boven de klassieke kleuren van het seizoen. Deze vrolijke look is een van de gemakkelijkste om uit te voeren – deze tinten komen veel voor in elke kerstwinkel, en hoewel de look tijdloos is, hoeft hij niet ouderwets aan te voelen. Combineer rode en groene kaarsen, tafelornamenten en feestelijk gebladerte met sneeuwwitte accenten voor een strakke, eigentijdse combinatie.

Geef je huis een romantische make-over met pasteltinten en decoraties die de 'cottagecore'-esthetiek kanaliseren. Zachte roze en groene tinten vormen de ruggengraat van het kleurenpalet, met bloemmotieven en volkskunst die een vleugje nostalgie geven. De feestelijke collecties van dit jaar zijn rijk aan versieringen die deze stijl typeren – Cox and Cox heeft bijvoorbeeld een verleidelijke selectie als je zin hebt om deze look over te nemen; het assortiment omvat blozende kerstballen, nepbloemen en schemerige kralenslingers om je boom te versieren.

Denk aan geometrische patronen en strakke lijnen voor een ingetogen chic die ideaal is voor iedereen die dit jaar een minimalistische esthetiek wil omarmen. Er zit een zekere Scandinavische invloed achter deze trend, en decoraties in deze stijl zien er vooral opvallend uit in wit, metallic of lichtgrijs. Een ongebruikelijke piek is een fantastische draai aan de traditionele ster voor je boom.

Kies voor elegante ornamenten in glinsterende metalen in antieke stijl voor een tijdloze uitstraling met een gezonde dosis seizoensprankeling. Kerstballen met kralen en versieringen met een blitse jaren 20-uitstraling zijn een briljante manier om thuis een vleugje glamour in Gatsby-stijl te injecteren. Vrijwel alle decoraties in gedempte metallics met een gebarsten glazuur of een afwerking in antieke stijl zullen je helpen om een look van vintage charme in je eigen huis te creëren.