Economie

Dubbele winst: Groningse hotelketen Flonk valt in de prijzen bij Dutch Hotel Award

De Groningse hotelketen Flonk Hotels heeft zowel de Dutch Hotel Award 2024 als de Publieksprijs ontvangen. Het managementteam overtuigde de jury met hun creativiteit, bewezen successen, en de originele invulling van het thema ‘High tech, high touch’. Tijdens de finale maakte het MT indruk met hun innovatieve aanpak en verbindende managementstijl.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Flonk Hotel
Foto: Flonk Hotel

In de finale kreeg elk managementteam twee uur de tijd om de jury te overtuigen tijdens een intensief beoordelingsbezoek. Flonk Hotels sprong eruit met hun originele aanpak en platte managementstructuur, wat volgens de jury zorgde voor zowel verbinding als innovatie binnen het team. Tijdens de beslissingsstrijd nam Flonk Hotels het op tegen Kasteel Kerckebosch gevestigd in Zeist, dat uiteindelijk tweede werd, en Conscious Hotel Westerpark gelegen in Amsterdam, dat de derde plaats behaalde.

Flonk Hotels is ruim een jaar geleden ontstaan, voortkomend uit twee voormalige Best Western Hotels in Groningen. Deze hotels, nu bekend als Flonk Hotel Groningen Centre en Flonk Hotel Groningen Zuid, ondergingen in mei 2023 een rebranding. Directeur Herman van der Poel nam dit initiatief om de hotels een eigen identiteit te geven en de handen vrij te hebben voor verdere ontwikkeling. De naam van de hotels weerspiegelt de verbondenheid met Groningen. ‘Flonk’ is Gronings voor ‘levenslustig’.

De Dutch Hotel Award is een prestigieuze onderscheiding binnen de Nederlandse hotellerie, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het managementteam dat zich onderscheidt door innovatie, leiderschap en succes. De prijs is bedoeld om creativiteit en vakmanschap in de hotellerie uit te breiden. Tijdens de competitie worden de deelnemers beoordeeld op creativiteit, bewezen successen en de uitvoering van specifieke thema’s en opdrachten.