Economie

Duizend vacatures per maand in zorgsector Noord-Nederland - 'Ontdek de zorgweek' in Groningen

Wie graag wil werken in de sectoren van zorg- en welzijn kan te kust en te keur tijdens een ‘Ontdek de zorgweek’. Van 16 tot en met 21 maart organiseren zorg- en welzijnsorganisaties in de “Ontdekdezorg week” (voorheen: Week van Zorg en Welzijn) dan vele activiteiten in Groningen, Friesland en Drenthe.


Leestijd: 1 minuut

Duizend vacatures per maand in zorgsector Noord-Nederland - 'Ontdek de zorgweek' in Groningen
Duizend vacatures per maand in zorgsector Noord-Nederland - 'Ontdek de zorgweek' in Groningen

Op een laagdrempelige en effectieve manier kunnen geïnteresseerden in het werken in zorg en welzijn kennismaken met het  werk in de sector, en professionals ontmoeten. Het is vaakmogelijk om direct te solliciteren op onder andere vacatures, leer-/werktrajecten en stageplekken. Op week.zorgpleinnoord.nl staat het complete aanbod van activiteiten.

Er zijn volop kansen om nu en in de toekomst te werken in zorg en welzijn. Bij de grootste werkgeverssector werken nu al 1 op de 5 werkenden. Maar dat is niet genoeg. Met het groeiend aantal ouderen en het vertrek van jongeren uit de plattelandsgebieden zijn er banen in overvloed: Er zijn meer dan duizend vacatures per maand beschikbaar in Noord-Nederland. Voor ieder wat wils. Mensen die een (andere) baan, werkervaringsplek, vakantie- of vrijwilligersplek zoeken, zijn welkom.

In de Ontdekdezorg week voert de zorg- en welzijnssector in Noord-Nederland campagne onder het motto: ‘Wil jij van waarde zijn in je werk?’. Voor carrièreswitchers zijn er volop kansen om de eerste of volgende stap te zetten in deze gevarieerde en innovatieve sector. Ook voor mensen die weer terug willen komen. Zo kan men speeddaten voor een (eerste) baan, naar informatiebijeenkomsten gaan en meelopen met zorg- en welzijnsprofessionals. Bezoekers krijgen ook uitleg over welke stappen ze kunnen zetten om bij een organisatie te komen werken en op welke manier ze zich het beste kunnen gaan scholen.

Op dit moment zijn er vanuit het RIVM en de GGD geen adviezen om evenementen in Noord-Nederland af te gelasten in verband met het coronavirus. Daarom gaan de meeste activiteiten in de Ontdekdezorg week vooralsnog gewoon door. Wij houden de adviezen nauwgezet in de gaten en passen ons standpunt aan –en adviseren de zorg- en welzijnsorganisaties- wanneer dat nodig is.

Voor meer informatie en de activiteiten in de Ontdekdezorg week, kijk op: week.zorgpleinnoord.nl