Economie

Partnerbijdrage

Een cadeau geven op deze momenten; daar scoor je punten mee!

Als kind wist je het maar al te goed; met de verjaardag en Sinterklaas was het zover, hét moment om een verlanglijstje op te stellen. De rest van het jaar was er weinig te halen wat betreft cadeaus. Ook als je volwassen bent is het aantal momenten waarop je cadeaus mag verwachten én krijgt, van te voren te bedenken. Wederom je verjaardag, misschien kerst en op momenten zoals een huwelijk. Natuurlijk is men blij met alles wat hij of zij krijgt op zo’n moment, iets met een gegeven paard… Maar toch is het misschien nog wel leuker om iets te krijgen op het moment dat je het totaal niet verwacht, al is het maar een kleinigheidje. Welke momenten dat zijn? Dat staat in deze blog op een rijtje!


Leestijd: 2 minuten

Een cadeau geven op deze momenten; daar scoor je punten mee!
Een cadeau geven op deze momenten; daar scoor je punten mee!

Een nieuwe functie

Of het daadwerkelijk om een nieuwe baan gaat of een andere functie, dit zijn voor individuen altijd belangrijke momenten die de nodige spanning en uitdaging met zich meebrengen. Vandaag de dag zijn we echter altijd zo met onszelf bezig, dat we niet altijd door hebben dat dit voor een ander zo belangrijk is. Door hier als buitenstaander toch even bij stil te staan en wel een kleinigheid voor iemand te kopen op zo’n moment, geeft een blijk van interesse en toewijding.

‘Een griepje’

In ons land is het de kunst om je vooral niet aan te stellen, ook in het geval van ziek zijn zullen we nog altijd zeggen dat het wel meevalt. Ziekmelden doen we dan ook niet snel en nog half snotterig verschijnen we alweer op kantoor. Heb jij die ene vriendin aan de lijn en hoor je eigenlijk aan haar stem al dat het niet echt lekker gaat? Of dit nu is omdat ze te veel stress heeft de laatste tijd of een hardnekkige keelpijn, grijp dit moment aan om een klein cadeautje te geven. Droogbloemen kopen is in zo’n geval een goed idee. Niet te groot, niet te klein en het gaat jaren mee.

Hoor wie klopt daar

Sinterklaas staat natuurlijk bekend als een kinderfeest. Ouders zijn in die tijd dan ook super druk met de kleintjes en rennen zichzelf voorbij. Ze denken niet of nauwelijks aan zichzelf. Door dat als buitenstaander te doen, scoor je extra punten. Geef daarom jouw vrienden die het verdienen met Sinterklaas een cadeautje zonder erbij te zeggen dat het van jou komt. Waarschijnlijk komen ze hier vroeg of laat wel achter. Alleen het raadsel in het begin is al de moeite waard om dit moment aan te grijpen voor een cadeau.

Kortom, een klein cadeautje geven op een niet gebruikelijk moment heeft een groot effect op de ontvanger. Het zal nog lang herinnerd worden en het is de moeite meer dan waard!