Economie

Partnerbijdrage

Een jacuzzi voor thuis kopen: 5 goede redenen om dat te doen!

Thuis is een plek waar ontspanning moet kunnen zijn. Soms kan het fijn zijn om daar een bijzondere investering voor te doen. Voor de kinderen kun je bijvoorbeeld een leuk zwembad kopen. Maar jezelf verwennen met iets fijns is, zeker als je kinderen hebt, niet iets wat je heel snel doet. Daarom helpen we je met een duwtje de goede kunt op door X goede redenen te bespreken om een jacuzzi voor thuis te kopen.


Leestijd: 2 minuten

Een jacuzzi voor thuis kopen: 5 goede redenen om dat te doen!
Een jacuzzi voor thuis kopen: 5 goede redenen om dat te doen!

Thuis ultiem relaxen

De meesten van ons hebben wel een vermoeiend leven en kunnen wel wat extra ontspanning gebruiken. Met de spanning van de werkdag of werkweek nog in je lijf, valt dat nog niet mee. Om mentaal te kunnen ontspannen, is het ontspannen van je lichaam aan belangrijke voorwaarde. Dat gaat extra goed wanneer je lekker in het warme, borrelende water van een jacuzzi kunt zitten. Op de langere termijn bespaar je zo het geld dat je kwijt bent als je hiervoor speciaal naar een spa moet met hoge toegangsprijzen.

Ontspannen met privacy

In de eerdergenoemde spa ben je nooit alleen. Sterker nog, je moet proberen te ontspannen terwijl je omgeven bent door andere mensen die je in de meeste gevallen niet kent. Dat is al niet top, net als het feit dat je soms ergens niet in kunt omdat het vol zit. Dat hoeft je thuis met je eigen jacuzzi niet te overkomen. Je moet hoogstens de kinderen eruit jagen, maar het is dan ook jouw eigen jacuzzi, waarin je zonder dat anderen toekijken heerlijk tot ontspanning kunt komen.

Romantisch badderen

Een jacuzzi kan natuurlijk ook een heel romantisch plekje zijn waar je met je partner van elkaars gezelschap kunt genieten. Bijvoorbeeld onder het genot van een glas champagne of een lekker wijntje, en dan lekker tegen elkaar aan kruipen. Dat doe je niet in een spa, want dat is bijzonder ongepast en ongewenst. Maar het is eigenlijk wel heel goed voor je relatie.

Minder waterverbruik dan bij een bad

Maar je kunt thuis toch ook gewoon in bad gaan liggen, als je die hebt? Dan kan zeker, maar los van het feit dat dat minder comfortabel en ruim is, is een bad ook minder zuinig qua waterverbruik dan een jacuzzi. Waarom? Omdat je een bad na gebruik iedere keer weer laat leeglopen. Dat hoeft met een jacuzzi, want daar kun je het water in laten zitten en hergebruiken. De jacuzzi kan het water zelf opwarmen en is voorzien van een filter die het water constant filtert, zodat het schoon blijft.

Je slaapt er beter door

Kom jij ’s avonds vaak slecht in slaap? Dan is het een extra goed idee om te investeren in een jacuzzi voor thuis. Zoals eerder gezegd helpt een jacuzzi om je lichaam te ontspannen en zorgt hij daarvoor ook dat er ruimte is om je geest te ontspannen. De combinatie hiervan met de behaaglijke warmte van het water die maakt dat je loom wordt zorgt dat je naderhand makkelijk in slaap kunt vallen.

Helemaal niet zo’n slecht idee dus, om zo’n jacuzzi voor jezelf te kopen. Dat kan ook een opblaasbare jacuzzi zijn, die je ook gemakkelijk weer opbergt als je de ruimte tijdelijk ergens anders voor nodig hebt. Ook die zijn gewoon voorzien van een pomp en een filter.