Maar waarom neem je dan niet gewoon een vloer van beton? Die zijn toch ook sterk? Klopt: die zijn inderdaad sterk. Maar helaas zijn ze ook totaal niet flexibel. Een echt betonnen vloer kan niet tegen temperatuurschommelingen. Dan ontstaan er heel snel scheuren waarin bacteriën de kans hebben om te groeien. Niet zo hygiënisch dus. Ook kan de echt betonnen vloer niet samen met vloerverwarming. Gelukkig kan een betonvloer gietvloer dat wel.
In een mooi, industrieel interieur komt de betonlook vloer prima tot zijn recht. Gecombineerd met zwarte, stalen poten van tafels, de cognackleurige lederen bank en de stoere lampen springt ook de mooie betonvloer er helemaal uit. Het robuuste, stoere karakter van de vloer gecombineerd met de warme elementen van lampen en decoratie zorgen voor een prachtig geheel. Je kunt in de zithoek de vloer afwerken met een mooi koeienhuidje of een lekker warm, zacht vloerkleed.
Wanneer je een betonlook vloer kiest, kun je uit verschillende soorten afwerkingen kiezen. Denk aan een Beton Cire gietvloer, of een gietvloer met microcement. Ieder type geeft een andere look en iedere vloer is uniek, omdat ze met de hand worden gelegd. Beton Cire is trouwens ook te gebruiken op wanden, muren en het aanrechtblad. Zo kun je van de badkamer of de keuken een mooie samenstelling maken. Beton Cire is gewaxt en gewreven beton en geeft een mooi, wolkig effect aan het geheel.
Eerder schreven we al dat de gietvloer sterk is en lang meegaat. Maar ook het onderhoud vereist weinig werk. Je hoeft de vloer enkel schoon te maken met een stofzuiger en een dweil. Je hoeft hem niet te schuren, lakken, oliën of de naden schoon te maken. Een gietvloer is namelijk naadloos. Het sluit dus ook goed aan bij de wanden. Hierdoor hoef je ook geen plinten meer in jouw huis. En omdat de gietvloer waterdicht is, kan hij ook perfect in de badkamer of het toilet. Zo kun je in elke ruimte van jouw huis genieten van een makkelijk schoon te maken vloer die geen vuil of vocht doorlaat.
Een gietvloer is meestal gemaakt van polyurethaan. Wanneer je kiest voor een betonlook afwerking, is het vaak vermengd met beton of cement. Polyurethaan kan heel dun aangebracht worden, namelijk zo’n 2 a 3 millimeter. En het geleid warmte enorm goed. Daardoor is een gietvloer een perfecte keuze in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor hoef je geen radiatoren en buizen meer in jouw woning. En dat zorgt voor minder stof, spinnenwebben, minder schoonmaakwerk en meer ruimte.