Economie

Partnerbijdrage

Ervaar het beste van Groningen: een gids voor verhuur en activiteiten in deze bruisende Nederlandse stad

Groningen is zo veel meer dan alleen een studentenstad. Door de rijke historie is er veel in de stad te zien, maar ook te doen. Je kunt er winkelen in de binnenstad, maar ook de polders in of varen langs de kust. Het maakt dus niet uit waar je naar op zoek bent, de kans is groot dat je het in de buurt van Groningen zal vinden!


Leestijd: 4 minuten

Een huurwoning vinden in Groningen

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een fijne huurwoning in Groningen te vinden, of je nu op zoek bent naar een studentenstudio, een appartement of een eengezinswoning. Via het internet en websites zoals https://huurportaal.nl zoek je heel gemakkelijk naar een huurwoning die precies passen binnen jouw zoekprofiel. Ben je bijvoorbeeld op zoek nar een woning met minimaal 2 slaapkamers? Dan pas je dat heel eenvoudig aan in de filters. Hierbij kun je ook nog je maximale budget aangeven en het type woning selecteren.

Lees altijd goed de beschrijving van de huurwoning in Groningen die je hebt gevonden. Zo wil je bijvoorbeeld weten of de totale huurprijs een totaal bedraagt of dat je er nog op moet rekenen dat er kosten voor gas, water en licht bij komen. Ook wil je weten of een woning gestoffeerd of zelfs gemeubileerd wordt opgeleverd. Bij een gestoffeerde woning heb je bijvoorbeeld wel vloerbedekking, maar kan het zijn dat je wel nog zelf gordijnen moet kopen en verlichting moet ophangen. Uiteindelijk telt dit allemaal bij elkaar op en alleen met deze informatie weet je precies wat je kwijt zal zijn aan de woning.

Let ook altijd op je persoonlijke voorkeuren. Heb je een kat? Lees dan goed na of huisdieren toegestaan zijn in het appartement van jouw keuze. Wanneer je in het bezit bent van een auto, is het juist verstandig om te kijken of er een parkeerplaats bij de huurwoning inbegrepen zit. Op sommige plekken in Groningen moet je namelijk betalen om te parkeren, maar nog niet overal.

Groningen als alternatief voor onze hoofdstad

Iedereen die graag in Amsterdam komt voor de gezelligheid en architectuur, maar een hekel heeft aan de drukte, zit in Groningen aan het juiste adres. Plekken als de Grote Markt en de Herestraat zijn net zo gezellig als de Nieuwmarkt en de Westermarkt, maar hier kun je nog wel rustig lopen.

Het is dus niet voor niks dat CNN Groningen verkoos als beste stad voor toerisme in Nederland. Ze vonden de stad hip en lekker jong, dat laatste komt waarschijnlijk door de studenten die de stad ieder jaar weer een nieuwe impuls geven. Ook de rust was bij CNN opgevallen, zij waren van mening dat je in Groningen heel gemakkelijk kunt fietsen. De routes zijn overzichtelijk, ruimtelijk en daarmee ook geschikt voor mensen die nog niet zo veel ervaring met fietsen hebben.

Highlights van Groningen

Je hoeft geen fietsliefhebber te zijn om je in Groningen te vermaken, er is genoeg anders te doen. Hier vind je alvast een lijstje met de leukste opties:

Het Groninger Museum

Sinds de opening in 1994 heeft het Groninger Museum inmiddels een rijke kunstcollectie verzameld, voornamelijk met betrekking tot moderne kunst, design, mode en fotokunst. Naast de vaste collectie is er ook met regelmaat een wisselende expositie, je kunt dus met regelmaat terugkeren en je opnieuw laten verrassen.

De Martinitoren

Met een hoogte van 97 meter steekt de Martinitoren ver boven de rest van de stad uit, hij is dus niet te missen. Hij staat er al meer dan 500 jaar, dus er heeft genoeg in en om de toren plaatsgevonden. Natuurlijk kun je de toren ook beklimmen en op het hoogste puntje genieten van een adembenemend uitzicht over heel Groningen.

Forum Groningen

Een nieuwe aanwinst in de stad is dit opvallende gebouw wat functioneert als ontmoetingsplek voor iedereen die iets met creativiteit van doen heeft. Je vindt er Storyworld, verschillende filmzalen, Smartlab, een bibliotheek en verschillende horecagelegenheden. Het is een echte aanrader om bij zonsondergang het dakterras te bezoeken en de zon te zien zakken achter de stad.

Vismarkt

Iedere stad heeft een markt, maar die in Groningen lijkt wel extra speciaal. Het heeft de bedrijvigheid van iedere andere markt, maar door de prachtige historische panden die er omheen staan voelt het extra speciaal. Je kunt er alles vinden wat je van een markt gewend bent, dus niet alleen vis! De markt is op dinsdag, vrijdag en zaterdag geopend.

Korenbeurs

Vroeger was dit de plek waar graan werd verhandeld, tegenwoordig is het pand een UNESCO-monument. Er zit een supermarkt in, maar dat betekent niet dat het niet langer de moeite waard is om er een kijkje te nemen. Wist je dat het pand zo veel glas aan de buitenkant heeft zodat het graan vroeger goed bekeken kon worden? Dat maakt het boodschappen doen toch weer wat meer bijzonder!