Economie

Etos Stationsplein opent woensdag de deuren in historisch stationsgebouw

De Etos op het Hoofdstation gaat woensdag weer open. De winkel is verhuisd van het midden van het Stationsplein naar het voormalige pand van het Grens Wissel Kantoor, in het historische stationsgebouw.


Leestijd: 1 minuut

Etos Stationsplein opent woensdag de deuren in historisch stationsgebouw
Etos Stationsplein opent woensdag de deuren in historisch stationsgebouw

Etos lanceert op de nieuwe locatie, die met respect voor de historie is verbouwd, het allernieuwste winkelconcept. De winkel is ruim en overzichtelijk opgezet. Klanten kunnen de aankopen ook zelf scannen en afrekenen met pin bij de zelfscankassa. 

Het station van Groningen wordt al geruime tijd gerenoveerd. “Onze oude winkel, die er bijna 20 jaar zat, sloot in april 2020”, vertelt winkelmanager Alex Smit. “We kregen een nieuwe plek, zo’n 30 meter hemelsbreed verderop. Op 12 mei is het zover. Vanaf 8.00 uur staan we klaar om klanten te verwelkomen.” 

Aanbod voor onderweg
Vroeger was het huidige pand van Etos de Damessalon, de plek waar lang geleden vrouwen moesten wachten op de trein. Door een zorgvuldige restauratie zijn de oude stuclijsten op de wanden en een deel van het vroegere bloemmotief weer zichtbaar. In dit prachtige pand zit nu dus een prachtige Etos die over een ruim opgezette beautyafdeling beschikt. De winkel biedt tevens een groot assortiment gezondheidsproducten. 

Ook is een speciaal aanbod voor onderweg zoals muziekoordopjes, reisverpakkingen en EHBO-setjes. Alex Smit: “Onze medewerkers geven graag advies over beauty en gezondheidsproducten. Wat je vraag ook is, we helpen je verder!”

Foto: Alex Smit en Francien Zwaan