Economie

Fietsenspeciaalzaak ’Fietsje’ viert verjaardag met happening in de Der Aa-kerk


Leestijd: 1 minuut

Er is deze dag veel bijzonders te doen, voor zowel kinderen als volwassen. Altijd al eens willen fietsen in de Der Aa-kerk? Dat kan, in de kerk wordt een bijzonder fietsparcours uitgezet. De wereldkampioen freestyle BMX-en Navid Saleki geeft demonstraties en kinderen leren stunten met een BMX-fiets.

Dj Jazzy Johnson brengt zijn jazzy verzameling ten gehore en een spannend vj-collectief maakt er beelden bij. Ook worden er hippe en bijzondere fietsfilms getoond. Eigenaar Suzanne Hansen van Fietsje is namelijk bezig om het Internationale Fietsfilmfestival uit New York naar Groningen te halen. De Stijlfiguren/New Indigo zorgen voor zetels waarin bezoekers heerlijk film kunnen kijken.

Voor kinderen zijn er de hele dag gratis lekkere poffertjes en natuurlijk… de baan op, met je fietsje, in de kerk! Verder is er een serie vintagefietsen te bewonderen, prachtige handgemaakte fietsen van Achielle uit België. Liefhebbers van fietsgeschiedenis worden ook bediend. Fietsje loopt namelijk vooruit op de Fongerstentoonstelling in juni in het Scheepvaartmuseum. Ook zijn er bakfietsen die je normaal gesproken niet in Groningen kunt testen. Een vuurrode crèchebakfiets is uit te proberen als je een kinderschare bij je hebt, naast een aantal nieuwe Deense bakfietsen.

Muziek, films, hapjes, drankjes en veel bijzondere fietsen: genoeg te beleven deze dag! Iedereen is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de Der Aa-kerk.

Vrijdag 28 mei
vanaf 15.00 uur tot 21:00 uur
gratis entree
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
Groningen