Economie

Partnerbijdrage

Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!

Flinc, onderdeel van de NOM, adviseert en begeleidt Groningse MKB’ers met groeiambitie bij het vinden van financiers. “We zijn al jaren actief om innovatieve startups in Noord-Nederland investor- ready te maken en te begeleiden naar financiering. Die expertise en ons financieringsnetwerk zetten we nu ook in voor het gevestigde MKB in de provincie Groningen met groeiambitie en een financieringsvraag”, vertelt Bjorn Redmeijer, projectmanager van Flinc.


Leestijd: 1 minuut

Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!
Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!

Flinc is onderdeel van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en is de schakel tussen innovatieve plannen en financiering. “Wij zijn een onafhankelijke partij die innovatieve ondernemers ondersteuning biedt op het gebied van bedrijfsvoering, gericht op financieringsvraagstukken. In de provincie Groningen richten we ons naast startups nu ook op het gevestigde MKB; in een intensief adviestraject van 32 uur werken we samen met de ondernemer aan het businessplan, waarbij de groeiambities van de ondernemer centraal staan. Daarbij kan het gaan om plannen voor internationalisering, het in de markt zetten van een nieuw product of dienst, uitbreiding van personeel, of bijvoorbeeld het opzetten van een nieuwe productielijn. Vervolgens brengen wij het plan onder de aandacht van ons financieringsnetwerk.” 

Netwerk van investeerders
Flinc beschikt over een groot netwerk van meer dan 250 financiers. Het gaat nadrukkelijk om investeerders en niet om subsidieregelingen. “We kunnen daarin wel meedenken en doorverwijzen naar experts”. Maar Flinc richt zich op het matchen van ondernemers met investeerders; dat kunnen fondsen van de NOM zijn maar ook business angels, crowdfunders, banken en kredietunies.” “Dat betekent dat het financieringsnetwerk van Flinc niet alleen geld met zich meebrengt, maar ook kennis, netwerk en ervaring. Dat is soms nodig om groeiplannen handen en voeten te kunnen geven en te versnellen.” ​​​​​​​

Meer informatie
Zie voor meer informatie www.flinc.nl of neem direct contact op met Bjorn Redmeijer via redmeijer@flinc.nl of 06-54100122.