Economie

Partnerbijdrage

Gebruik de zomermaanden om een nieuwe vloer te leggen

Veel mensen gebruiken de zomermaanden om klussen in huis uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de verflaag op kozijnen, het herstellen van gescheurd behang, enzovoorts. Ook kun je de zomerperiode gebruiken voor het leggen van een nieuwe vloer in huis. Mogelijk is je huidige vloer bol komen te staan, zitten er krassen op de vloer of is er een andere vorm van schade zichtbaar. Bij het leggen van een nieuwe vloer hoef je jezelf niet te beperken tot de winkels in Groningen! Een nieuwe vloer bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online.


Leestijd: 1 minuut

Wanneer je een nieuwe vloer zoekt, heb je de keuze uit verschillende materialen. Kies je voor een vloer met plavuizen, een vloer van linoleum of een vloer van hout? Een houten vloer biedt verschillende voordelen, ten opzichte van andere materialen. Zo is een houten vloer normaliter ontzettend duurzaam en zijn krassen niet of nauwelijks zichtbaar. Ideaal voor een huishouden met kinderen of huisdieren! Daarbij worden houten vloeren in tal van verschillende modellen aangeboden. Kies je voor een lichte vloer in huis, of ga je voor een relatief donker type vloer? Bovenal brengt een houten vloer veel meer sfeer in je ruimtes.

Nadat je een houten vloer besteld hebt, kun je deze op verschillende manieren leggen. Je zou voor een traditionele rechte vloer kunnen kiezen. Hierbij worden losse planken horizontaal of verticaal door de ruimte gelegd. Een speels alternatief voor een rechte vloer, is een zogenaamde visgraatvloer. Hierbij liggen de planken in een hoek van negentig graden tegen elkaar aan. 

Tip: vergeet na het leggen van de vloer niet te genieten van een verkoelend drankje op de Grote Markt!