Economie

Partnerbijdrage

Gezellig tafelen aan een ronde eettafel

Een ronde tafel zien we steeds meer terug in tijdschriften en is nu echt een trend. Ronde vormen zorgen voor een speels en gezellig effect in de kamer. Heb je een nieuwe eettafel nodig? Kies dan voor een ronde vorm. Je zult hier gegarandeerd plezier van hebben! Benieuwd naar de voordelen van een ronde tafel? We vertellen er alles over in deze blog.


Leestijd: 2 minuten

Gezellig tafelen aan een ronde eettafel
Gezellig tafelen aan een ronde eettafel

Tafelen tot middernacht

Een ronde tafel is heerlijk om aan te dineren. Na een lange dag heb je misschien wel van alles te vertellen. Het fijne aan een ronde tafel is dat je iedereen recht in de ogen kan aankijken. Dit zorgt ervoor dat je op een fijne manier met elkaar kan praten. Daarnaast is het handige aan een ronde tafel dat je overal gemakkelijk bijkomt in vergelijking tot een rechthoekige tafel. Een ronde tafel is dus praktisch en het geeft de maaltijd ook nog eens een nonchalant en daarmee ongedwongen karakter mee. Klaar met eten? Dan kunnen de gezelligheidsspelletjes op tafel. Die zijn een stuk leuker aan een ronde tafel dan aan een rechthoekige tafel.

Ruimte genoeg

Een groot voordeel aan een ronde eettafel is dat deze minder ruimte in beslag neemt in vergelijking tot een rechthoekige of vierkante tafel. Heb jij niet zoveel ruimte voor een eethoek? Dan is een ronde tafel echt een uitkomst voor jou. Je kan er met evenveel mensen aan zitten en gemakkelijk stoelen aanschuiven wanneer je bijvoorbeeld vrienden over de vloer hebt. Daarnaast zal jouw ronde tafel echt een sfeermaker zijn in het interieur.

Deze diameter past bij jou

Wanneer je een ronde tafel gaat aanschaffen is het belangrijk dat je van tevoren goed kijkt naar hoe groot jouw tafel kan zijn. Meten is weten! Koop niet op de gok een tafel maar meet van tevoren goed hoeveel ruimte je hebt. Het is hierbij belangrijk dat je de stoelen niet vergeet. Je moet er tenslotte wel goed aan kunnen zitten. Vervolgens is het goed om te bepalen met hoeveel mensen jij dagelijks aan tafel zit. Aan een tafel met een diameter van 100 kunnen ongeveer 3 personen zitten. Wil je met meerdere personen aan tafel zitten? Kies dan voor een tafel met een diameter van 130-150. Hier kan je met 5-8 personen aan zitten. Ideaal om lekker aan te dineren. Heb jij graag gasten over de vloer? Kijk dan goed naar de poot van de tafel. Wanneer deze in het midden zit kan je gemakkelijk extra stoelen aan de tafel zetten. Zo kunnen jouw gasten gezellig bij jou blijven eten.

Een eettafel naar jouw smaak

Tafels zijn er in veel verschillende stijlen, zo ook de ronde eettafel. Heb jij een licht en rustig interieur? Ga dan voor een witte tafel of een met een lichte houtkleur. Hout zorgt voor gezelligheid en zorgt voor leven in het interieur. Houd jij wel van een stoer interieur? Dan is een tafel met een stalen onderstel en houten tafelblad iets voor jou. Deze eettafel past mooi in een industrieel interieur, maar door het stoere uiterlijk zal deze is vele woonkamers goed tot zijn recht komen. Wanneer je houdt van een luxe uitstraling dan is een marmer tafelblad iets voor jou. Dit zal een echte eyecatcher zijn in het interieur! Welke stijl je ook zoekt, Giga Meubel heeft de eettafel die jij zoekt!