Economie

Partnerbijdrage

Gratis warmtescan voor bedrijfspand

De adviseur van Groningen Werkt Slim, het onafhankelijke duurzaamheidsplatform voor bedrijven en instellingen, is deze winter al druk in de weer geweest met het maken van een warmtescan van bedrijfspanden. Ondernemers willen graag weten waar de energie (en de euro’s) weg lekt. “Een warmtescan geeft aan waar warmte uit het bedrijfspand verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen of andere maatregelen te nemen”, aldus adviseur Van Haaren.


Leestijd: 2 minuten

Gratis warmtescan voor bedrijfspand
Gratis warmtescan voor bedrijfspand

Om de warmtelekken op te zoeken, gebruikt de adviseur een infraroodcamera. Hiermee zijn de verschillen in temperatuur eenvoudig op te sporen en wordt direct inzichtelijk waar warmte verloren gaat. Van Haaren wijst als voorbeeld op lekken in muren, ramen, dak en kieren maar ook op installaties die mogelijk warmte lekken. “Allemaal plekken waar ongemerkt en ongezien warmte kan ontsnappen.” Door die plekken aan te pakken, snijdt het mes aan twee kanten. Actie helpt om energie en kosten te besparen. En de energie die niet meer gebruikt hoeft te worden, hoeft ook niet opgewekt te worden. “En nog een groot voordeel is dat het werkklimaat aangenamer en gezonder wordt: gebrekkige isolatie kan namelijk leiden tot tocht en vocht- en schimmelvorming op muren en tot houtrot in vloeren en daken. Vocht kan ook nog eens voor kortsluiting of voor kromtrekken van houten vloeren zorgen.”

Kortom, meer dan genoeg redenen om met de warmtescan aan te slag te gaan. De adviseur komt  kostenloos langs en stelt op basis van de uitkomsten van de scan een vrijblijvend advies op. “Vervang je het glas of is juist dak- of muurisolatie aan te raden? Of kun je misschien al veel winnen door een kier dicht te kitten? Of zijn er zaken aan de installaties die voor veel warmteverlies zorgen? Zo zijn er diverse oplossingen”, aldus Van Haaren. En maatregelen besparen, zeker nu met de hoge energieprijzen, veel geld. Dat de adviseur van Groningen Werkt Slim uitgerekend in de winter met de warmtecamera op pad gaat, is geen toeval: dan zijn de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten het grootst en zijn lekken dus ook het beste op te sporen.

Wilt u ook een gratis en vrijblijvende warmtescan van uw pand? Neem dan contact op met:
Pieter van Haaren van Groningen Werkt Slim
Email: pieter.van.haaren@groningen.nl
Telefonisch: 06 – 55 46 50 75.
Informatie over het platform is te vinden op www.groningenwerktslim.com
Ga ook voor een duurzaam en comfortabel bedrijfspand!