Economie

Groningen City Club: steun de lokale ondernemers, juist in deze tijd!

Dat we in een nieuwe lockdown zitten is niemand ontgaan. De lockdown betekent onder andere dat niet-essentiële winkels en horecagelegenheden dicht moeten. Eric Bos, voorzitter van de ondernemerbelangenvereniging Groningen City Club vertelt in de Groninger Ondernemers Courant: “Het rampscenario is uitgekomen.”


Leestijd: 1 minuut

Groningen City Club: steun de lokale ondernemers, juist in deze tijd!
Groningen City Club: steun de lokale ondernemers, juist in deze tijd!

Bos: “De beste weken van het jaar staan voor de deur, dus heel wrang is het wel. We hopen op steunmaatregelen, maar daar is nog niet zo veel over bekend. Maar ook met eventuele steunmaatregelen vallen er altijd ondernemers buiten de boot. We hopen dat de regering nog meer stilstaat bij de uitzonderingen, bij de ondernemers die afwijken van de normale gang van zaken. Zo worden moedige ondernemers die iets durfden op te zetten in coronatijd nu extra geraakt omdat ze buiten eerdere maatregelen vallen.”  
 
Maar ondernemers blijven ondernemers en gaan niet bij de pakken neerzitten. “Met systemen als click & collect kunnen ondernemers nog wat omzet maken", vertelt Bos. “Met een balie voor de deur kunnen klanten dan alsnog artikelen kopen. Maar lang niet alle winkeliers hebben hun assortiment online staan. Veel lokale ondernemers hebben wel een website, maar niet een webshop.” En dus komen noodgedwongen creatieve ideeën naar boven drijven. “Sommige winkeleigenaren doen minimodeshows in hun winkel die mensen online kunnen volgen, anderen hebben QR-codes liggen bij artikelen in de etalage zodat je de artikelen eenvoudig online kunt bestellen. Zo vinden ondernemers hun weg in deze rare tijd.” 
 
Bos: “Lichtpuntjes zijn ver te zoeken, maar we proberen onze achterban zoveel mogelijk te steunen en zijn nu ook met de gemeente in gesprek. Samen doen we ons best om te zorgen dat Groningse ondernemers er zo goed mogelijk doorheen komen.”