Economie

Groningen krijgt unieke pop-up banenwinkel in Zwanestraat

 
Groningen krijgt een unieke Banenwinkel. Het wordt de tweede pop-up Banenwinkel van Nederland die donderdagmiddag 30 mei in de Zwanestraat 25 geopend zal worden door wethouder Carine Bloemhoff.


Leestijd: 1 minuut

De Banenwinkel is, zo meldt de Groningen City Club, een initiatief in Groningen om banen in de retail, horeca en supermarktbranche op een laagdrempelige manier te promoten onder werkzoekenden en studenten die op zoek zijn naar een (bij)baan.

De winkel blijft twee maanden bestaan. Gedurende acht weken is de pop-up Banenwinkel dan dé plek om te laten zien wat werken in een winkel, de horeca of in een supermarkt zo mooi maakt, en wat de verschillende branches te bieden hebben.

Voor lokale ondernemers is dat dat een bijzondere kans om in contact te komen met enthousiaste werkzoekenden. Ondernemers in de regio worden van harte uitgenodigd om hier – gratis – hun vacatures te presenteren. Ook zijn er interessante workshops die je helpen om personeel te vinden en te behouden.

De Banenwinkel is een initiatief van INretail in samenwerking met Groningen City Club, Werk in Zicht en gemeente Groningen en wordt ondersteund door Bedrijvenverenigingen Groningen, UWV, Horeca Groningen, KHN en ondernemers in de retail, horeca en supermarktwezen.

Meer informatie op de website van de Groningen City Club