Economie

Partnerbijdrage

Groningen maakt zich op voor korting

Het lijkt nog even te duren, maar voor we het weten is het alweer zover: de feestmaand december. Een maand waarin Sinterklaas en de Kerstman weer heel wat cadeaus voor ons kopen. De decembermaand staat dan ook bekend als een van de duurste maanden van het jaar, en dus is een beetje korting wel zo prettig.


Leestijd: 2 minuten

Groningen maakt zich op voor korting
Groningen maakt zich op voor korting

Groningen maakt zich dan ook op voor korting tijdens de Black Friday dagen in november. Tijdens de voorgaande Black Friday edities was het al flink druk in de stad en deden er veel winkels mee met diverse acties en aanbiedingen waar we in Groningen flink gebruik van maakten met elkaar. Bij sommige merken liep de korting op tot wel 80% ten opzichte van de normale prijzen. Ook dit jaar wordt er weer veel verwacht van deze kortingsdag in de maand november. Als het buiten lekker weer is, is het gezellig shoppen in het centrum waar het extra druk is. Zie je de drukte niet zitten? Geen zin om langer in de rij te staan bij de kassa? Of is het slecht weer waardoor je liever thuisblijft? Maar wil je toch profiteren van de aanbiedingen? Dan biedt online shoppen tijdens Black Friday ook uitstekende mogelijkheden. Alleen even rekening houden met de levertijden, maar verder kun je profiteren van dezelfde kortingspercentages en acties. Op de vrijdag barsten de acties echt los, maar vaak zijn ze nog het hele weekend geldig, ook als je naar de winkels in het centrum van Groningen toe gaat. Als je niet achter het net wilt vissen is het verstandig om er snel gebruik van te maken, maar je hebt dus eigenlijk het hele weekend de tijd. Heb je het toch helemaal gemist? Dan is er op de maandag na het weekend tijdens Cyber Monday nog online only korting te halen.

Wat nu als je niet zo lang wilt wachten met het shoppen met korting? Dan is er begin november, op de 11e, nog Singles Day. Dit fenomeen is nog wat minder bekend in ons land en ook nog wat minder in het centrum van Groningen. Er is wel een grote kans dat de eerste winkeliers dit jaar ook uitpakken op deze dag. Deze kortingsdag is al enkele jaren actief in ons land en wordt elk jaar groter en groter. Daarom zijn de verwachtingen dit jaar weer hoger dan ooit. Het voordeel van shoppen tijdens Singles Day is dat je de cadeaus en pakketjes ruim op tijd in huis heeft voor begin december. Dat scheelt je ook een hoop lastminute stress qua inkopen. 

Al met al is er de komende periode dus flink wat korting te scoren in het centrum van Groningen, of online als je liever vanuit huis shopt.