Economie

Horeca aan Grote Markt ongelukkig met kermis rond 28 augustus

Horecabedrijven aan de Grote Markt zijn zeer ongelukkig met de komst van de augustuskermis in Groningen. Deze kermis is traditiegetrouw gepland van 22-30 augustus. De horeca-ondernemers zijn daar ontstemd over omdat ze vinden dat de kermis ten koste gaat van de terrassen die sinds juli op de Grote Markt en Vismarkt mogen staan.


Leestijd: 1 minuut

Horecaondernemer Marcel Schlaman van restaurant het News Café zegt vandaag tegen het Dagblad van het Noorden dat het nooit een probleem was voor ondernemers om hun terrassen tijdelijk in te ruimen ten behoeve van de kermis, maar nu, in verband met corona, ligt dat anders. Volgens hem draait de horeca tenminste 35 procent minder dan andere jaren, en zou het economisch zeer ongunstig zijn wanneer ze ook dit jaar hun terrassen moeten wegruimen tijdens de kermis.

Stadspark

Volgens de horeca-ondernemers is het veel verstandiger om de kermis dit jaar te verplaatsen naar het Stadspark. Maar een woordvoerder van de kermisbranche laat weten dat zeker geen goed idee te vinden. Een kermis buiten het centrum ‘met een hek er omheen is weinig sfeervol en in strijd met onze volkscultuur’.