Economie

Partnerbijdrage

Houd bij het samenstellen van een keuken rekening met deze trends

De afgelopen paar jaar koos een groot aantal Groningse huishoudens voor een renovatie van hun keuken. Keukenleveranciers zagen de vraag naar hun zwarte-, witte- en authentieke houten keukens fors toenemen. Logische verklaring voor de groeiende vraag naar nieuwe keukens was de uitbraak van de pandemie; huishoudens hadden meer spaargeld voor een investering in hun woning en waren daarnaast vaker thuis om een dergelijke renovatie te kunnen coördineren. Nog steeds overwegen veel huishoudens een nieuwe keuken. Waarop moet je anno 2023 letten bij het ontwerpen van een keuken? In dit artikel lees je meer over de laatste trends. 

Tip: kijk online alvast eens naar bijvoorbeeld keukens van KeukenKampioen. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je vandaag de dag hebt. Ook kun je hier ongegeneerd rondkijken in de keuken van andere huishoudens. Welke keuzes die zij hebben gemaakt inspireren jou voor jouw nieuwe keuken?


Leestijd: 1 minuut

Houd bij het samenstellen van een keuken rekening met deze trends
Houd bij het samenstellen van een keuken rekening met deze trends

Natuurlijke materialen en donkere kleuren

Populair is de keuze voor een zwarte keuken, iets waar huishoudens enkele jaren terug niet aan moesten denken. Het zou een woning al snel te donker maken. In de praktijk blijkt dit mee te vallen; een zwarte keuken geeft woningen een chique, stoere uitstraling. Daarbij valt de zwarte keuken eenvoudig te combineren met een natuurlijk materiaal als marmer. In plaats van marmer, zou je ook voor materialen met een marmer(look) kunnen kiezen. Een voordelig alternatief, met hetzelfde effect. Naast de zwarte keukens, zijn ook de landelijke houten keukens in trek onder Groningse gezinnen. Het hout geeft de keuken een robuuste uitstraling. Combineer het hout met een blad van graniet of bijvoorbeeld beton.

Vervang de afzuigkap voor kookveldafzuiging

Om de keuken optisch groter te laten ogen, is het populair om de klassieke afzuigkap aan de wand of het plafond te vervangen voor moderne kookveldafzuiging. Onder meer Bora en Whirlpool bieden kookplaten, waarin deze technologie geïntegreerd zit. Niet alleen laat het de keuken groter ogen; ook vormt de afzuigkap voor veel mensen een doorn in het oog. Het is bepaald geen eyecatcher, daar waar kookveldafzuiging juist wel een stijlicoon vormt in keukens. Heb jij al eens naar de toepassing van deze technologie gekeken? In een keukenzaak in Groningen kan men je er meer over vertellen. Ook op het internet valt veel te lezen over kookveldafzuiging en de voordelen ervan. 

Tip: op de plek waar je normaliter de afzuigkap zou hangen, kun je nu voor rekjes met kruiden of bijvoorbeeld weckpotten kiezen. Zo benut je de ruimte in de keuken optimaal.