Economie

Partnerbijdrage

Interessante weetjes over Oostenrijk

Het land Oostenrijk ligt relatief dichtbij Nederland. Nederlanders weten veel over Duitsland, maar opvallend genoeg minder over Oostenrijk. Om die reden is het leuk om een artikel over Oostenrijk te schrijven. Wat maakt Oostenrijk een bijzonder land?


Leestijd: 3 minuten

Interessante weetjes over Oostenrijk
Interessante weetjes over Oostenrijk

Strenge wetgeving

In Oostenrijk is alles goed geregeld. Dit komt omdat ze een relatief strenge wetgeving hebben in vergelijking met andere landen. Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan naar Oostenrijk? Lees je dan eerst goed in en voorkom hoge boetes. Wil je met de auto door Oostenrijk rijden? Dan heb je een vignet nodig. Met een vignet laat je als bestuurder zien dat je wegenbelasting hebt betaald. Gelukkig kun je online gemakkelijk een Digitaal Vignet Oostenrijk – Zonder Wachttijd aankopen.

Prachtige natuurgebieden

Oostenrijk kent prachtige natuurgebieden en daarom is het een aantrekkelijk land voor de wandelliefhebber. Ervaren wandelaars kunnen voor een mooie route door de Oostenrijkse Alpen gaan. Ben je geen liefhebber van heuvels en bergen? Oostenrijk is gelukkig ook voorzien van verschillende vlakke gebieden.

Oostenrijk heeft wereldberoemde steden

Vrijwel de hele wereld kent Amsterdam. De hoofdstad van Nederland is immers aantrekkelijk. Oostenrijk kent echter veel meer wereldberoemde steden. Dit is best opvallend, aangezien het niet de grootste steden van de wereld zijn. De beroemdste stad van Oostenrijk is Wenen. Dit is de enige stad in heel Oostenrijk met meer dan een miljoen inwoners. Wenen is vooral beroemd vanwege de rijke muziekcultuur. Ook Adolf Hitler heeft een lange periode in Wenen gewoond. Hij is daar als schilder actief geweest en in Wenen ontwikkelde hij ook zijn eerste politieke ideeën.

Ook Salzburg en Graz zijn beroemde Oostenrijkse steden. Salzburg is vooral populair vanwege de vele bezienswaardigheden. Het is vooral leuk voor liefhebbers van religieuze gebouwen. Je vindt er prachtige kerken en mooie kloosters. Ook zijn er verschillende burchten en kastelen te bewonderen.

Oostenrijk is het populairste land voor wintersport

We leven in een rijke Westerse samenleving en daarom kunnen veel middenklassers meerdere keren per jaar op vakantie. Vooral de zomervakantie is populair, maar veel mensen gaan ook elk jaar op wintersport. Een wintersportvakantie is om meerdere redenen aantrekkelijk. In de eerste plaats is het goed voor de gezondheid. Tijdens de vakantie ben je namelijk actief bezig. Daarnaast geniet je tijdens wintersport van mooi uitzicht en heerlijke gerechten. Ook is er tijdens wintersport natuurlijk ruimte voor plezier. Er zijn namelijk veel skihutten en andere uitgaansgelegenheden.

Oostenrijk is al jaren het populairste wintersportland. Niet alleen in Europa, maar het is zelfs een van de populairste wintersport landen van de hele wereld.

Je mag op veel plaatsen wildkamperen

We gaven eerder in deze tekst aan dat Oostenrijk strenge wetgeving kent. Dit moeten we wel een beetje nuanceren. In Oostenrijk mag je namelijk wel op veel plaatsen wildkamperen. Dit is best bijzonder, want in veel landen is dit vrijwel overal verboden. Kamperen is leuk, maar wildkamperen is nog leuker.

In de eerste plaats is wildkamperen bijzonder praktisch. Je hoeft namelijk niet naar een camping. Dit is ideaal voor de echte avonturiers. Een ander voordeel van wildkamperen is dat het goedkoop is. Je hoeft namelijk geen huur voor een staanplaats te betalen. Je hebt alleen een goede tent nodig. Je mag overigens niet overal in Oostenrijk wildkamperen. Zoek dit vooraf dus even uit, want anders kun je alsnog problemen krijgen met de autoriteiten.

Het is een duur land

Oostenrijk kent veel voordelen, maar het nadeel van Oostenrijk is dat het een relatief duur land is. Veel mensen denken dat Nederland al een duur land is, maar Oostenrijk is aanzienlijk duurder. In de eerste plaats zie je deze hoge prijzen terug in de supermarkt. Dit geldt zeker voor de prijzen van fruit, groente en vlees. Heb je zin in een biertje op een terras? Ook dan moet je flink in de buidel tasten. Het is een aantrekkelijk land om te bezoeken, maar je moet wel geld hebben. Heb je slechts een beperkt budget voor je reis? Dan kun je toch beter naar een ander land gaan.

Conclusie

We zijn in deze tekst dieper ingegaan op het land Oostenrijk. We hebben interessante weetjes besproken en hopelijk weet jij nu meer over het land. Al met al kan gesteld worden dat Oostenrijk een leuk land is om eens te bezoeken.