Economie

Partnerbijdrage

Investeren in crypto of aandelen, wat is slim?

Je lijkt tegenwoordig niet meer mee te tellen wanneer je níet belegt in aandelen of crypto. Tegenwoordig ben je helemaal hip wanneer je dit ook nog combineert met investeren in zogenaamde NFT’s. Maar wat is nu wijsheid? Veel mensen ervaren koudwatervrees en dat begrijpen wij maar al te goed.

Doordat je om de oren wordt geslingerd met lastige termen en succesverhalen lijkt het een ver van je bed show. Toch raden wij je aan om dit je niet tegen te laten houden. Kies voor de manier van investeren die bij jou past. Wij zetten op een rijtje waar je op moet letten om de juiste keuze te maken.


Leestijd: 2 minuten

Investeren in crypto of aandelen, wat is slim?
Investeren in crypto of aandelen, wat is slim?

Aandelen gaan al decennia lang mee, hierin investeren is dan ook een relatief veilige keuze. Uiteraard hangt dit wel sterk af voor welke aandelen je gaat. Wanneer je voor gerenommeerde bedrijven gaat die al jarenlang meegaan, zoals Unilever en Heineken, dan zit je relatief safe.

Ga je voor de wat onbekendere en spannendere concepten die meer in de start-up fase zitten? Dan wordt het risico ook meteen groter. De kans op flinke winsten is daarentegen wel weer groter wanneer er meer risico is. Het is aan te raden om je goed te verdiepen in je keuze en een diverse portefeuille samen te stellen.

Wanneer jij een balans tussen de veilige en meer avontuurlijke aandelen weet te vinden, is het risico beperkt. Geen zin om zelf zo’n ‘mandje’ aan evenwichtige aandelen samen te stellen? Dan is er nog de mogelijkheid om dit uit handen te geven aan professionals, je investeert dan in zogenaamde EFT’s. Dit zijn evenwichtige portefeuilles van diverse aandelen waar je zelf niet actief iets mee hoeft te doen.

Naast investeren in aandelen is het tegenwoordig steeds gangbaarder geworden om je geld te steken in zogenaamde crypto currency. De bekendste vormen hiervan zijn Bitcoins en Ethereum. Deze online munten zijn inmiddels een vaste economische waarde geworden, waarbij sommige exemplaren (in onstabiele landen) zelfs tot nationale munt zijn uitgeroepen.

Doordat cryptomunten relatief nieuw zijn, kunnen ze ook erg fluctueren qua koers. Het is ook goed om je dit vooraf te realiseren en alleen geld te investeren in crypto wat je voor langere tijd kunt missen. Toch kun je een flink vermogen opbouwen wanneer je op het juiste moment in- én uitstapt bij cryptomunten.

Instappen wordt tegenwoordig ook steeds eenvoudiger doordat er handige online platformen ontstaan zoals Immediate Edge waar ze je op een laagdrempelige manier in aanraking brengen met crypto.

Kortom, wat wijsheid is voor jou hangt samen met je doelen. Wil je wel een gokje nemen en op korte termijn veel geld winnen (of verliezen..), dan is crypto wat jij nodig hebt. Wil je juist voor zekerheid op de lange termijn gaan, dan zijn het aandelen waar jij moet zijn.

Wil je er helemaal geen omkijken naar hebben, kies dan voor een EFT! En nog een laatste tip; Spreid je kansen over alle mogelijkheden, dan wordt het verlies aan de enige kant opgevangen door winst aan de andere kant!