Economie

Partnerbijdrage

Is een opleiding tot een financial iets voor jou?

Mensen met een affiniteit voor financiën en die zich willen ontwikkelen tot een succesvolle financial, kunnen een opleiding bedrijfsadministratie volgen. Deze opleiding wordt gezien als een goede basis om bijvoorbeeld door te stromen naar het hbo. Ook beheers je dan de kwaliteiten om op een zelfstandige wijze een administratie te voeren.


Leestijd: 2 minuten

Is een opleiding tot een financial iets voor jou?
Is een opleiding tot een financial iets voor jou?

Financiële professionals zijn tegenwoordig zeer gewild. Voor het volgen van een  bedrijfsadministratie-opleiding kun je terecht bij Staan Academy om zo alles te leren van het vak en zo een succesvolle financial te worden. Mensen uit het vakgebied zullen als leraar de fijne kneepjes van het vak op een enthousiaste en doeltreffende manier aan je leren. Ook als je nog geen, of amper, ervaring hebt in deze branche zit je bij deze opleiding goed. Deze module is een onderdeel van het programma Moderne Bedrijfsadministratie en bestaat uit zes (wekelijkse) dagdelen.

Wat je zeker gaat leren is de kunst van het boekhouden. Elk bedrijf heeft een inzichtelijke en ordelijke boekhouding nodig. Hier worden onder andere alle facturen en de belastingaangiftes in geordend. Ook is het van belang dat alle inkomsten en uitgaven hierin worden bewaard. De belastingdienst wil dat er regelmatig aangifte wordt gedaan en een goede boekhouding kan deze actie gemakkelijker maken. Daarnaast leer je de uitgangspunten van de financiële administratie, alles over budgettering, projectadministratie en hoe je een resultatenrekening per project opmaakt. Ook wordt er geleerd hoe je op een effectieve en informatieve wijze de financiële feiten kunt ordenen. Het doel is uiteindelijk dat je sneller en beter leert analyseren en dat je de financiële administratie op een zo effectieve manier kunt inrichten.

De opleiding van Staan Academy is zoveel mogelijk praktijkgericht en legt de nadruk op het toepassen van alle opgedane kennis. Een opleidingsinstituut dat sinds 2010 een uitgebreid opleidingsprogramma aanbiedt voor alle financiële professionals. Zij zijn van mening dat het volgen van de opleiding bedrijfsadministratie een goede basis legt om succesvol te zijn binnen Accounting en/ of Control. Staan Academy is een onderdeel van Staan Finance & Consultancy. Een bedrijf dat ervoor zorgt dat de juiste mensen op de juiste plekken komen te werken. Dit kan zijn door middel van rekruteren binnen de financiële sector. Zij staan voor kennis, ondernemerschap, integriteit, assertiviteit en betrokkenheid. 

Alle cursussen zijn via een open inschrijving toegankelijk of op maat gemaakt voor inhouse programma's. Als je bedrijfsadministratie hebt gevolgd, heb je recht op PE-punten. Deze punten zijn vereist voor Register Controllers, Register Accountants en gecertificeerde CMA’s.

Als je de opleiding hebt afgerond kun je zelf allerlei berekeningen en boekingen maken. Daarnaast krijg je inzicht in alle administratieve processen. Als je bij een bedrijf werkt, dan ben jij het aanspreekpunt voor alles wat met de bedrijfsadministratie te maken heeft. Jij kunt alle informatie wat betreft de financiën verstrekken die op dat moment nodig is.

Het lespakket bestaat uit het lesgeld, de materialen, de examenkosten, en eten en drinken. In totaal zijn er tien plekken beschikbaar voor het volgen van deze opleiding.