Economie

Partnerbijdrage

Lasrobots leveren maatwerk voor iedereen

Lasrobots werden vooral bekend vanuit de auto-industrie. Vandaag de dag worden lasrobots in allerlei bedrijven ingezet om maatwerk te leveren. Waren de lasrobots in de auto-industrie veelal nog grote logge gevaartes, de nieuwe generatie lasrobots is een stuk mobieler en eenvoudiger toe te passen zodat ook uw bedrijf kan profiteren van de hulp van een lasrobot.


Leestijd: 2 minuten

Lasrobots leveren maatwerk voor iedereen
Lasrobots leveren maatwerk voor iedereen

Twijfelt u aan het overstappen van handmatig lassen naar automatisch lassen? Dan noemen we u graag een aantal voordelen van het automatisch lassen. U zult zien dat de overstap naar automatisch lassen een kleinere stap is dan u wellicht denkt. In tegenstelling tot werknemers heeft een lasrobot geen last van zware lichamelijke inspanning, onhandige posities of fysieke belasting van warmte en gaat de lasrobot onverstoorbaar verder waar een werknemer die handmatig last moet afhaken voor de nodig rust of fysieke ontspanning. De lasrobot levert bovendien een consistente hoge kwaliteit die een werknemer onmogelijk kan behalen binnen dezelfde tijd. Dat betekent zeker niet dat de werknemers niet meer nodig zijn. Integendeel. Ze werken samen met de lasrobot om zo een hogere kwaliteit en afzet te leveren. Terwijl de robot last kan de werknemer andere taken uitvoeren als producten afwerken of gereedleggen voor de lasrobot. De moderne lasrobots zijn vrij eenvoudig te programmeren zodat werknemers ook daarmee aan de slag kunnen.

De verschillende typen lasrobots zijn onder te brengen in drie soorten namelijk Cobots, lascel en maatwerk. Cobots is de afkorting voor collaboratieve robots. Ideaal voor instappers in de techniek en is door werknemers zelf eenvoudig te programmeren, verplaatsen en is de minst dure optie. Naast cobots kennen we de lascellen. Lascellen zijn geschikt voor gebruik bij grotere processen qua afmeting en productiviteit. Voor het gebruik van lascellen dienen werknemers wel een uitgebreide training te volgen. Tenslotte zijn er de lasrobots die maatwerk leveren. Hierbij zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan hangende robots of opstellingen van meerdere robots die aan hetzelfde project werken. Tijdbesparing en een hoge consistente efficiëntie zijn de speerpunten voor dit soort lasrobots.

We zetten graag de voordelen van automatisch lassen nog even voor u op een rijtje:

  • Leveren een consistent hoge kwaliteit
  • Hebben een hoge inschakelduur
  • Personeel kan efficiënter worden ingezet
  • High-end lasbron
  • Hoge return on investment

Of u nu een klein bedrijf runt of juist bezig bent met grote projecten. Automatiseren loont te allen tijde en gaat zeker niet ten koste van de werknemers. Zij hoeven geen lange saaie laswerkzaamheden meer te doen en kunnen efficiënter worden ingezet om de productiviteit en dus de winst te verhogen.