Economie

Partnerbijdrage

Lentekriebels? 4 tips voor een grondige voorjaarsschoonmaak

De dagen worden langer. De temperaturen worden aangenamer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Kortom: de lente is weer van start gegaan! Dat gaat tevens gepaard met de lentekriebels. Waar je ook kijkt zie je vrolijke mensen. We genieten volop van de langere en (de afgelopen weken) zelfs zonovergoten dagen. Zeker nu we dankzij het loslaten van vrijwel alle coronamaatregelen ook weer alles mogen en kunnen doen. Door de lente krijgen we ook vaak weer zin om op te ruimen in huis. Een grote schoonmaak. Het huis grondig van boven naar beneden schoonmaken is nu een echte noodzaak, zeker als je last hebt van schimmel in huis. Heb jij ook weer zin om alles eens grondig op te frissen? Met de volgende 4 tips zal de schoonmaak zo effectief mogelijk verlopen.


Leestijd: 2 minuten

Lentekriebels? 4 tips voor een grondige voorjaarsschoonmaak
Lentekriebels? 4 tips voor een grondige voorjaarsschoonmaak

Bij de voorjaarsschoonmaak maak je alles heel grondig schoon. Er zijn zelfs mensen die geen enkel hoekje durven over te slaan. Toch is het belangrijk om eerst overzicht te krijgen. Dit doe je door bij de basis te beginnen. Maak eerst schoon wat je anders ook zou doen tijdens je wekelijkse schoonmaakronde. Pas de simpele schoonmaaktips voor de badkamer toe, maak de keuken op het zicht schoon en stofzuig en dweil alle vloeren in huis. Vervolgens kun je verder gaan kijken.

Hoe de voorjaarsschoonmaak er voor jou uit gaat zien, is geheel van de eigen wensen afhankelijk. Dit is voor iedereen anders. Er zijn mensen waarbij deze schoonmaak enkel betekent dat ze een keer extra de keukenkastjes en badkamerkastjes uitmesten of simpelweg de ramen een keer boenen, maar de ander gaat helemaal los. Het is dan ook goed om voor jezelf een prioriteitenlijstje te stellen. Welke dingen moeten écht gebeuren? Zijn er bijvoorbeeld rommellades of keukenkastjes die je op dit moment niet eens meer open durft te maken? Dan is het goed om hier te beginnen. Zo geniet je van meer overzicht en is het gemakkelijker om te beginnen en door te zetten.

Schoonmaken is niet alleen veel gemakkelijker, maar ook nog eens een stuk leuker wanneer je het samen doet. Schakel daarom je (schoon)moeder in, zussen/broers of gewoon je gezin om met z’n allen aan de slag te gaan in huis. Draai een lekker muziekje, haal wat lekkernijen in huis om jezelf te belonen en geniet van de tijd samen. Ondertussen zie je het huis steeds meer opknappen. Dat móet een goed gevoel geven.

Misschien blijft het bij jou niet alleen bij een grondige voorjaarschoonmaak. Veel mensen pakken dit moment aan om de woning eens kritisch te bekijken en zelfs geheel opnieuw in te delen. Hierbij hoef je niet eens andere meubels of accessoires te kopen. Enkel een andere indeling van de woonkamer geeft al een geheel nieuw effect. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de bank of andere belangrijke meubelstukken. Zo zorg je voor een geheel nieuwe look.