Economie

Make it in the North x Digital Jobs: online carrière-event koppelt bedrijfsleven en talent

Na zeven drukbezochte en succesvolle online carrière-events afgelopen jaren kijkt Make it in the North uit naar het eerstvolgende event: Make it in the North x Digital Jobs. Op donderdag 17 maart 2022 van 14:00 tot 17:00 is digitaal bedrijfsleven én talent van Noord-Nederland online te vinden tijdens dit carrière-evenement.


Leestijd: 2 minuten

Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk
Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk

Alex van Ginneken (Noordelijke Online Ondernemers): “Inmiddels leven we allemaal in een digital society en volgen de technologische ontwikkelingen zich razendsnel op. Noord-Nederland is nationaal en internationaal een sterke regio als het aankomt op IT, artificial intelligence, big data en smart industry. Steeds meer bedrijven werken internationaal en hebben belang bij internationaal talent.” Make it in the North sluit met haar events daarmee goed aan op de vraag vanuit de regio.

Kansen tijdens Make it in the North x Digital Jobs

Het digitale carrière-evenement biedt dezelfde mogelijkheden als een fysiek evenement: workshops, rondje langs de digitale stands, CV’s achterlaten en interessante netwerkgesprekken. Het digitale platform biedt volop kansen voor (inter)nationaal talent en bedrijven om met elkaar in contact te komen. Het evenement is toegankelijk voor talent op MBO, HBO en WO niveau, PHD, en voor de professionals binnen én buiten de regio.

Make it in the North nodigt in het speciaal graag bedrijven uit die vacatures beschikbaar hebben voor internationale Engelssprekenden. “Internationaal, Engelssprekend talent is volop aanwezig in Noord-Nederland. Deze groep kenmerkt zich als een ambitieuze, hoogopgeleide groep die zeer gemotiveerd is om aan het werk te gaan”, licht Michiel Kasteleijn, business manager International Welcome Centre North (IWCN) toe.

Make it in the North organiseert samen met lokale organisaties regelmatig netwerkevents, maar heeft ook een Engelstalig vacatureplatform waar Noord-Nederlandse bedrijven kosteloos vacatures kunnen plaatsen. Projectcoördinator Marjolein Wiersma: “Door ook vacatures open te stellen voor Engelssprekenden, krijgen bedrijven toegang tot een hele nieuwe poule van duizenden gekwalificeerde werkzoekenden die nu in deze regio zitten en graag aan het werk willen.”

Aanmelden

Aanmelden voor bedrijven en bezoekers van het evenement kan via Make it in the North x Digital Jobs. Bedrijven hebben voor het evenement de keuze uit een basis bedrijven pakket (gratis) en een professioneel bedrijven pakket (betaald).

Make it in the North x Digital Jobs is gratis toegankelijk voor bedrijven uit Groningen, Friesland en Drenthe, (inter)nationale studenten en werkzoekenden. De voertaal is Engels.