Economie

Máxima doopt schepen met drone tijdens DelfSail

Koningin Máxima was afgelopen weekend aanwezig op DelfSail. Onder toeziend oog van 2.000 aanwezigen doopte ze de nieuwe Easymax schepen ‘Máxima’ en ‘Alexia’ van Koninklijke Wagenborg in Delfzijl.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Wagenborg
Foto | Wagenborg

Wat de doop van de schepen extra bijzonder maakte, was dat het ging om ’s werelds eerste naamgevings- en doopceremonie per drone. Door Máxima’s druk op de knop vloog de drone naar de scheepswerf waar de bouw van schip ‘Alexia’ in de afrondende fase zit.  Haar ‘eigen’ schip doopte eregast Máxima in Wagenborgs thuishaven Delfzijl.

Het is niet de eerste keer dat Wagenborg koninklijk bezoek kreeg om nieuwe schepen te dopen. “In 1995 hadden we de doop van ‘Kroonborg’ door toenmalig Kroonprins Willem Alexander,” zegt Egbert Vuursteen, CEO Koninklijke Wagenborg. “In 2009 doopte toenmalig Koningin Beatrix onze ‘Beatrix’ en nu was Hare Majesteit Koningin Máxima onze eregast tijdens Delfsail. Ik ben erg blij dat zij maar liefst twee schepen wilde dopen.”

Foto | Wagenborgen

Easymax

De Easymax is het nieuwste ijs-versterkte scheepstype met ongeëvenaarde brandstofefficiëntie, aldus Wagenborg. Met de laagste CO2-voetafdruk per ton vervoerde lading voert de Easymax-serie vandaag de dag volgens Wagenborg de wereldwijde Energy Efficiency Design Index aan.