Economie

Partnerbijdrage

Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je tanden witter worden

Uit onderzoek van onderzoeksbureau KIEN blijkt dat op het moment ongeveer een derde van de Nederlanders zich schaamt voor hun gebit. Zes op de tien ondervraagden is bovendien jaloers op mensen met een mooi gebit. Hieruit blijkt al dat wij over het algemeen niet echt blij zijn met onze tanden. Gelukkig kun je dit wel zelf verbeteren. Je tanden veilig thuis bleken is bijvoorbeeld een mogelijkheid als je graag witte tanden wilt. In principe hoef je niet eens beslist een tandenbleekset aan te schaffen. Met behulp van de onderstaande witte tanden tips zal het namelijk ook al mogelijk zijn om je gele gebit een mooier kleurtje te geven.


Leestijd: 2 minuten

Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je tanden witter worden
Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je tanden witter worden

Ben je van de oude stempel en gebruik je dus nog een normale tandenborstel om je tanden te poetsen? Het wordt dan zeker tijd om deze gewoonte te veranderen. Een elektrische tandenborstel zal namelijk gemiddeld ongeveer 70 procent meer tandplak verwijderen dan zo’n ouderwetse handtandenborstel. Dit is het geval doordat de elektrische exemplaren op een efficiënte wijze roteren en vibreren. Met een handtandenborstel kan de gemiddelde man of vrouw namelijk niet goed poetsen, wat uit een recent onderzoek van tandarts.nl blijkt. Een elektrische tandenborstel kan dus meer tandplak verwijderen, maar hiermee kun je ook nog eens eenvoudig de interdentale ruimte bereiken. Dit zit tussen je tanden en kiezen. Door de automatische beweging zal er bovendien minder kans op schuren zijn, terwijl het poetsen van je gebit ook minder vermoeiend is met een elektrische tandenborstel.

Daarnaast kan het kauwen van kauwgom ook helpen om wittere tanden te krijgen, wat mogelijk heel vreemd klinkt. Toch is dit best wel logisch. Bij het kauwen van kauwgom zul je namelijk niet alleen de oppervlakkige viezigheid van je tanden verwijderen, je zult hierdoor direct ook nog eens de speekselproductie stimuleren. Dit is goed doordat het speeksel de zuren in je mond zal neutraliseren. Het zorgt er bovendien voor dat je tandglazuur in een goede conditie zal blijven, wat dus ook een positief effect is van het kauwen op kauwgom. Natuurlijk zit er in kauwgom over het algemeen wel vrij veel suiker. Het is dus verstandig om te kiezen voor een suikervrije variant.

Ook zoenen zal helpen bij het witter maken van je tanden. Dit heeft opnieuw te maken met de speekselproductie, wat verhoogd zal worden door het zoenen. Vervolgens zal het speeksel helpen bij het verwijderen van de bacteriën en onzuiverheden van je tanden. Uit onderzoek van Viva blijkt namelijk dat je van zoenen witte tanden zult krijgen, terwijl deze studie ook nog eens aantoont dat je van seks slim wordt. Je slaat dus eigenlijk twee vliegen in één klap door tijdens het vrijen ook te zoenen met je partner. Dit komt dus vooral doordat je tijdens het zoenen meer speeksel aan zult maken, wat je gebit zal beschermen. Dit is dus echt goed voor je tanden.

In het verleden werd altijd gezegd dat je sneller dronken zou worden als je een alcoholisch drankje zou drinken met behulp van een rietje. Inmiddels is het wel duidelijk dat dit een fabeltje is. Alsnog kan het drinken van een drankje door een rietje wel goed zijn. Dit is niet alleen het geval als je alcohol drinkt, ook als je sap of frisdrank gaat drinken. Het rietje zorgt er namelijk voor dat je minder gele tanden krijgt van het drinken. Dit komt doordat het rietje als effect heeft dat de vloeistof minder in aanraking komt met je tanden. Hierdoor zul je dus minder vlekken op je gebit krijgen.