Economie

Partnerbijdrage

Net zo lekker thuis eten als in een restaurant

In Groningen zijn er genoeg lekkere restaurants te vinden. In onze stad kun je recepten over de hele wereld proeven. Van Italiaans tot Japans en Thais: je proeft traditionele gerechten van over de hele wereld. Helaas kun je niet altijd uit eten en zul je dus ook zelf eten moeten bereiden. Gelukkig zijn er online genoeg heerlijke recepten te vinden om zo gerechten klaar te maken die bijna net zo lekker zijn in een plaatselijk restaurant. Wil jij de wereldkeuken ontdekken? Hieronder staan een aantal recepten waar je zeker mee vooruit kan!


Leestijd: 2 minuten

Net zo lekker thuis eten als in een restaurant
Net zo lekker thuis eten als in een restaurant

Als je buitenlandse gerechten gaat klaarmaken loop je de kans dat je niet de juiste ingrediënten in huis hebt. Soms zijn er specifieke producten die je nodig hebt die niet in de standaard supermarkt verkrijgbaar zijn. Gelukkig zijn er genoeg kleine supermarkten die vaak wel over deze producten beschikken. Als je bijvoorbeeld een Aziatisch gerecht wil klaarmaken heeft de lokale toko zeker in huis wat je zoekt. Ook hebben ze hier vaak specerijen die niet in iedere supermarkt te vinden zijn. Als je op zoek bent naar een specifiek ingrediënt is het zeker een goed idee om hier een kijkje te nemen.

Een optie is om een lekker recept uit te zoeken en hiervoor een maaltijdbox aan te schaffen. Zo heb je meteen alle ingrediënten in huis die je nodig hebt. Bovendien is dit een goede manier om uit te proberen of je het lekker vindt en heb je nu een recept variant van HelloFresh die je keer op keer kunt maken. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om wekelijks een maaltijdbox te bezorgen. Dit is niet alleen praktisch, maar laat je ook experimenteren met nieuwe gerechten.

Niet zeker met welke keuken je moet beginnen? Probeer dan bonen in gekruide tomatensaus. Dit Spaanse gerecht is ontzettend lekker en kun je binnen 20 minuten klaar hebben. Het gerecht bestaat uit een dikke tomatensaus waar spinazie, knoflook en gerookte paprika aan wordt toegevoegd. Roer witte bonen door de saus voor een goede bite. Dit recept is vegetarisch, maar je kunt ook gehakt toevoegen als je graag vlees eet. Combineer de saus met wat afgebakken brood en je hebt in no-time een heerlijke maaltijd voor je neus staan! Bovendien vult de tomatensaus goed, dus na een vol bord ben je zeker voorzien.

Houd je van pittige gerechten die barsten van de smaak? Dan is de Thaise keuken echt iets voor jou. Thaise gerechten zitten namelijk bomvol met kruiden waardoor het eten bijzonder en smaakvol proeft. Probeer bijvoorbeeld Khao Soi: een curry noedelsoep. Deze soep bestaat uit gele curry waar limoen, chilisaus en koriander aan is toegevoegd. Vlees is ook zeker niet te ontbreken in de Thaise keuken: in de noedelsoep zit varkensvlees en kippenpoten verwerkt. Voeg hier nog een gekookt ei aan toe en je hebt een heerlijke curry noedelsoep die recht uit Thailand lijkt te komen.