Economie

Nieuw softwarebedrijf Back to code voor mensen met autisme

Groningen heeft er een nieuw softwarebedrijf bij: Back to Code. Bij Back to Code werken mensen met autisme. Het IT-bedrijf is een spin-off van Script: bij dit Groningse zorgbedrijf leren mensen met (kenmerken van) autisme programmeren.


Leestijd: 1 minuut

De developers van Back to code werkten eerder bij Script. Back to code wil de IT-sector fundamenteel veranderen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans te bieden op een stabiele baan in de IT. Simon Huigen, mede-initiatiefnemer van Back to code: “Autisme wordt vaak gezien als een belemmering, maar bij Back to code zien we het als een uniek voordeel. Onze developers zijn sterk in logisch redeneren, kunnen enorm gefocust werken, zijn creatief en hebben buitengewoon oog voor detail. Dit zijn precies de kwaliteiten die je nodig hebt in de IT-sector. Wij willen niet alleen de perceptie rond autisme veranderen, maar ook daadwerkelijk levens veranderen door onze medewerkers een eerlijke kans te bieden op een duurzame IT-carrière.”

Bewezen expertise in softwareontwikkeling

Back to code is gespecialiseerd in het bouwen van maatwerksoftware en in app-ontwikkeling. Hoewel het bedrijf een nieuwe speler op de markt is, heeft het team toch al enkele jaren ervaring in het bouwen van innovatieve softwareoplossingen voor uiteenlopende klanten, zegt Huigen. Onder de vleugels van moederbedrijf Script leverden de developers van Back to code reeds tal van succesvolle softwareprojecten op, waaronder voor de gemeente Groningen.

Eerbetoon aan Egbert de Jong

Back to code dankt haar naam aan de gelijknamige uitspraak die al jaren dagelijks wordt gedaan op het kantoor van Script. ‘Back to code’ vormt steevast de slotzin van elk teamoverleg en verwijst naar de developers die weer aan het werk kunnen. Back to code is bedacht door Egbert de Jong, die bij Script werkte en die in 2021 veel te vroeg is overleden.