Economie

Nieuwe subsidies voor mkb, onder andere voor digitalisering en robotisering

Mkb-bedrijven kunnen vanaf volgende week woensdag, 20 maart, een aanvraag indienen voor twee nieuwe subsidieregelingen. De ene subsidie is gericht op ‘digitalisering en robotisering’, de ander op ‘personeel en scholing’.


Leestijd: 1 minuut

Met de subsidie ‘mkb digitalisering en robotisering’ kunnen ondernemers hun bedrijf verder vergroenen en verduurzamen mét nieuwe werkgelegenheid. Dit biedt kansen voor innovatieve ideeën en slimme oplossingen, maar ook voor nieuwe opleidingen en omscholing.

De andere subsidieregeling is de mkb-subsidie ‘personeel en scholing’, gericht op duurzame inzetbaarheid van personeel. Mkb’ers in Noord-Nederland die willen investeren in het personeelsmanagement van hun bedrijf, kunnen een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld door een strategisch personeelsadvies- of beleid op te laten stellen. Door personeel bij of om te (laten) scholen op nieuwe vaardigheden en competenties. Of door een HR- of loopbaanadviseur in dienst te nemen.

Het gaat om subsidieregelingen van het Just Transition Fund (JTF), specifiek voor het mkbMet de nieuwe mkb-subsidieregelingen willen de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân, de gemeente Emmen en de noordelijke arbeidsmarktregio’s ondernemers graag helpen om hun ideeën en projectvoorstellen verder te brengen. Vanaf 20 maart kunnen mkb’ers hun aanvragen indienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Op donderdag 28 maart van 16.00 – 17.15 uur is er een webinar over de nieuwe mkb-subsidies. Verschillende sprekers vertellen over de inhoud van de regelingen en er is ruimte voor vragen en inspiratie. Aanmelden kan hier.