Economie

NOM opent woensdag steunloket voor noordelijke start-ups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven

Startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven die financieel geraakt zijn door de coronacrisis kunnen vanaf morgen, woensdag 29 april, een beroep doen op een nieuwe Overbruggingslening. Het betreft een regeling die in Nederland wordt uitgevoerd door Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, en voor Noord-Nederland is dat de NOM. In het kader van deze regeling kunnen bedrijven online een aanvrage indienen voor een overbruggingslening.


Leestijd: 1 minuut

NOM opent woensdag steunloket voor noordelijke start-ups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven
NOM opent woensdag steunloket voor noordelijke start-ups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven

De steunregeling luistert naar de naam Corona-OverbruggingsLening (COL) en is in het leven geroepen omdat startups en scale-ups niet in aanmerking komen voor de noodmaatregelen die het kabinet in maart al voor het bedrijfsleven aankondigde. Volgens de ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland was dat niet terecht omdat de start-ups en scale ups die geen bankkrediet hebben financiële problemen verwachten en daarom behoefte hebben aan overbruggingskrediet. Het Noorden telt veel start-ups, met name in de T-sector.

De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een lening met een looptijd van drie jaar, tegen een rente van drie procent. Alleen aanvragen die online worden ingediend zullen in behandeling worden genomen.

Vanaf woensdag 29 april 09:00 uur is het mogelijk om een aanvraag in te dienen via een speciale onlineportal. Alleen online ingediende aanvragen worden in behandeling genomen. Via deze portal die samen met TechLeap.nl ontwikkeld is, kunnen ook aanvragen worden ingediend voor financieringen tot €5 miljoen waar Invest-NL en de ROM’s gezamenlijk naar zullen kijken. De link naar de portal wordt gepubliceerd op de gezamenlijke website van de ROM’s.

Meer informatie over de overbruggingslening is te vinden op de website van de NOM .