Economie

Ondernemers: “Vervang Kardinge door nieuwe, meest duurzame ijsbaan van Nederland"

De ijsbaan in Kardinge is van grote economische betekenis voor Groningen, en we ‘kunnen het ons niet veroorloven dat deze voorziening verloren gaat’. In plaats van het sportcentrum zo maar te sluiten is het veel verstandiger om deze te vervangen door een nieuwe, en dan de meest duurzame van Nederland.


Leestijd: 1 minuut

De Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) pleit ervoor om de IJsbaan Kardinge te behouden. De ijsbaan, die sinds 1993 een centrale sportvoorziening is in het Kardingegebied, staat mogelijk voor sluiting door gebrek aan financiering vanuit de gemeente Groningen.

Guus Vries, voorzitter van VBNO, benadrukt het belang van de ijsbaan voor zowel de lokale economie als voor het welzijn van de gemeenschap: “De IJsbaan Kardinge is niet alleen een sportieve trekpleister, maar ook een vitaal onderdeel van ons gebied en onze economie. Het is een plaats waar jong en oud samenkomen voor sport en recreatie. We kunnen het ons niet veroorloven deze faciliteit te verliezen in het Kardingegebied. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze essentiële voorziening behouden blijft voor toekomstige generaties. Het streven moet zijn om samen met kennispartners de meest duurzame en energieneutrale ijsbaan van Nederland te bouwen”, aldus Vries.

VBNO

De Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) is een bedrijvenvereniging met 162 actieve leden gevestigd in Groningen, die zich richt op de belangenbehartiging van ondernemingen in het noordoosten van de stad en omliggende gebieden. De VBNO streeft ernaar een gunstig ondernemersklimaat te creëren door samenwerking tussen bedrijven te bevorderen en als brug te fungeren tussen de ondernemers en lokale overheden.

De vereniging is actief betrokken bij verschillende projecten die de regionale economie, infrastructuur en gemeenschapsontwikkeling ondersteunen. Door middel van netwerkevenementen, informatiesessies en andere activiteiten ondersteunt de VBNO haar leden in hun bedrijfsvoering en draagt zij bij aan de ontwikkeling van dit gebied.