Economie

Partnerbijdrage

Outdoor laarzen & puppycursus

Honden vinden het heerlijk om te rennen en te spelen, en daarbij moet het baasje goed kunnen volgen. Tijdens een puppycursus kan het er ruig aan toe gaan. Daarom zijn outdoor laarzen een aanrader om tijdens zo’n dag te dragen.


Leestijd: 1 minuut

Outdoor laarzen & puppycursus
Outdoor laarzen & puppycursus

De een heeft het eerder koud dan warm, en de ander vind het juist fijn om stevige stappers te hebben in plaats van bijvoorbeeld slippers. Outdoor laarzen zijn er dan ook in verschillende soorten. Je het zo gek niet kunt bedenken, of er bestaat een laars voor. Wat de voordelen zijn? Je leest het hieronder.

  1. Gezond
  2. Waterdicht
  3. Duurzaam 

Het dragen van outdoor laarzen is gezond. Je spieren, gewrichten en pezen worden minder belast dan wanneer je op andere (of geen) schoenen loopt. Je krijgt tegelijkertijd meer steun op onverhard terrein, zodat de kans op verzwikking van de enkel of blessure aan de knie dramatisch worden verkleind. Bovendien geeft de outdoorlaars een gevoel van vrijheid. Het ziet er stoer uit en je voelt je fitter.

Een belangrijke factor van outdoor laarzen is dat ze waterdicht zijn. Dit is uiteraard heel handig als je bijvoorbeeld aan een cursus deelneemt in de winter. Nat gras, sneeuw, regen, het maakt allemaal niet uit met je perfecte laarzen. De laarzen zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken en zijn ook in een mum van tijd zelf weer droog. Zo staan ze klaar voor de volgende uitdaging.

Duurzaamheid is een belangrijk begrip geworden. We zijn allemaal op zoek naar oplossingen die niet alleen handig zijn voor nu, maar ook in de toekomst nog van praktisch belang kunnen zijn. Outdoor laarzen zijn een uitstekende investering in de toekomst. Outdoor laarzen gaan veel langer mee dan gewone schoenen en dragen daardoor bij aan een beter milieu. Zo kunnen we over 100 jaar nog steeds genieten van kleine hondjes en elkaar.