Economie

Partnerbijdrage

Overstappen naar andere zorgverzekering? Je hebt nog 2 dagen!

Meer dan 1 miljoen Nederlanders zullen naar verwachting de overstap maken naar een andere zorgverzekeraar. Soms omdat hun huidige verzekering niet meer aansluit bij hun wensen, maar meestal omdat de premie van hun polis alweer hoger is geworden. Reden te meer om serieus te vergelijken en op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. Dit kan op jaarbasis zo 400 euro verschil maken. Investeer jij een half uurtje van je tijd hiervoor?


Leestijd: 2 minuten

Overstappen naar andere zorgverzekering? Je hebt nog 2 dagen!
Overstappen naar andere zorgverzekering? Je hebt nog 2 dagen!

De collectieve zorgverzekering is dit jaar vaak onderwerp van gesprek. Dat is niet zo gek, want de voordelen van een collectiviteit zijn in 2020 een stuk minder. De maximale korting is door de overheid verlaagd van 10 naar maximaal 5 procent. Een halvering van de korting dus, en dat merk je in je portemonnee als je collectief verzekerd bent. Je polis kan zo heel wat euro’s duurder uitvallen. En vaak is het ook nog zo dat de dekking van aanvullende pakketten is versoberd. Hierdoor worden er aanzienlijk meer overstappers verwacht dan vorig jaar.

Er wordt veel getwijfeld en gepraat over welke verzekering nou het beste is. Grofweg kun je ze opdelen in twee soorten polissen; de naturapolis en de restitutie verzekering. De natura variant is de goedkoopste zorgverzekering, maar je bent dan wel gebonden aan de zorgverleners (ziekenhuizen, artsen) waarmee de verzekeraar een contract heeft gesloten. Maar over het algemeen heb je hierdoor alsnog een vrij ruime keuze.

Wil je toch 100% vrijheid hebben, dan is het de moeite waard om te kijken naar de goedkoopste restitutiepolis. Bij een restitutieverzekering ben je altijd vrij om te gaan waar je wilt; je kunt de rekening indienen bij je verzekeraar (declareren) en die zal hem voor je betalen. Let wel op; tot maximaal marktconform tarief. Ook hieraan zitten dus haken en ogen. Misschien is de goedkope naturapolis dus nog niet zo’n gek alternatief.

Er valt veel geld te besparen en het is echt niet ingewikkeld. Je oude verzekering wordt automatisch opgezegd dus ook hier heb je geen omkijken naar. Hier kun je direct je zorgverzekering vergelijken, en in een mum van tijd heb je de juiste keuze gemaakt.

Kies voor de verzekering die het beste aansluit op jouw wensen. Vooral als je veel aanvullende zorg nodig hebt (bijvoorbeeld fysiotherapie) loont het de moeite om deze vergelijkingswebsites te gebruiken. Pak de kans nu het nog kan, overstappen kan t/m 31 december. Daarna zit je weer een jaar vast aan je huidige verzekeraar.