Economie

Pernikkel zoekt nieuwe uitbater: “Iemand die verder wil met troepvrij, huisgemaakt en lokaal eten”

Pernikkel aan de Aweg in Groningen staat te koop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. De huidige eigenaar van de horecazaak, Marcel Romijn, zoekt een nieuwe uitbater voor de zaak. Het liefst iemand die hart heeft voor het concept dat hij heeft opgezet: troepvrij, huisgemaakt en lokaal eten.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Pernikkel
Foto | Pernikkel

“Pernikkel verdient een ondernemende chefkok of een echtpaar dat echt aanwezig is op de werkvloer. Die betrokkenheid past bij een concept als dat van Pernikkel”, legt Romijn uit. Zelf is hij dat niet, onder andere vanwege zijn rol als businesscoach en aandeelhouder in andere bedrijven, waardoor hij niet dagelijks bij Pernikkel te vinden is. “Ik ben ongelooflijk enthousiast over Pernikkel, maar ik kan geen leidende rol in de keuken op me nemen. Daar heb ik simpelweg de kennis en de tijd niet voor”, legt Romijn uit.

Zelf nam de ondernemer het restaurant – met zo’n 100 zitplekken binnen en ruim 40 buiten – begin 2022 over om er een troepvrij, huisgemaakt en lokaal concept neer te zetten. Er wordt gewerkt met verse, biologische, lokale en huisgemaakte producten, zonder pakjes, zakjes en e-nummers. En daar is Romijn nog steeds razend enthousiast over.

Hij hoopt daarom op een ondernemende chefkok of een echtpaar dat het concept van Pernikkel waardeert en daarmee aan de slag wil gaan. “Het concept hoeft natuurlijk niet een-op-een overgenomen te worden, maar ik zou het mooi vinden als er iemand in komt die de waarden van het bedrijf snapt en daarmee aan de slag wil.”

Daarbij staat de ondernemer ook open voor een samenwerking, waarbij Romijn ook in het bedrijf blijft. “Maar ik ben in elk geval op zoek naar iemand die vanuit het culinaire deel wil instappen, daar kennis van heeft en bewust aan de slag wil met het reduceren van verspilling.”

Want een betere wereld begint bij jezelf, vindt Romijn. “We kunnen wel eindeloos discussiëren over hoeveel graden de aarde opwarmt of over wat je allemaal wel en niet mag doen, maar je kan ook gewoon beginnen. Voor mij is dat met Pernikkel lokaal inkopen en weinig verspillen. Iemand die daarmee verder aan de slag wil zou ik met alle liefde willen ondersteunen of begeleiden. Graag zelfs.”

Voor de ‘running business’ en de inventaris vraagt Romijn een kleine 170.000 euro. De huurprijs van het pand bedraagt – exclusief BTW – ruim 3000 euro per maand.