Economie

Partnerbijdrage

Pijnlijke spieren en gewrichten? Zo kom je ervan af

Heb je last van hoofdpijn, nekklachten, een slijmbeursontsteking of een blessure? Of wil je jouw houding verbeteren om op die manier minder pijn te ervaren? Bij Fysio 058 in Leeuwarden bieden ze je een passende behandeling.


Leestijd: 2 minuten

Pijnlijke spieren en gewrichten? Zo kom je ervan af
Pijnlijke spieren en gewrichten? Zo kom je ervan af

Fysio Leeuwarden is een vooruitstrevende fysiotherapiepraktijk. Ze willen de beste behandeling bieden door het gebruik van innovatie apparatuur en de nieuwste inzichten. Omdat de fysiotherapeuten van Fysio 058 als geen ander begrijpen dat je snel van jouw klachten af wilt zijn, bieden zij vooruitstrevende therapie. Behandelingen die je bij Fysio 058 kunt nemen zijn onder andere  dry needling Leeuwarden en manuele therapie, maar ook medical taping en schouderfysiotherapie.

Dry needling is over komen waaien vanuit Canada. Met een acupunctuurnaald wordt in de pijnpunten in spieren geprikt waardoor de spieren kunnen ontspannen. Het is dus een intramusculaire behandeling. Het gebruik van een acupunctuurnaald is ook de enige overeenkomst met acupunctuur. Bij acupunctuur worden meerdere naalden in het lichaam geplaatst en bij dry needling is dit meestal maar één, in het triggerpoint. Daarnaast is acupunctuur gericht op het herstel van de energiestromen in het lichaam, terwijl dry needling dus gericht is op het herstel van spieren.

Door bijvoorbeeld stress, een ongeval, een verkeerde houding en te strakke kleding kunnen de triggerpoints ontstaan die door dry needling verholpen worden. Deze triggerpoints kunnen zich uiten in een pijnlijk of stijf gevoel in de spieren, verminderde kracht in de spieren, een andere manier van bewegen om pijn te ontwijken en hoofdpijn en duizeligheid. Het prikje van de naald voel je niet, maar nadat de spier is aangeprikt kun je wel even een soort kramp voelen. De spier ontspant zich daarna en vrijwel direct merk je dat je makkelijker kunt bewegen.

Fysiotherapie heb je niet alleen nodig als je sport. Ook in het dagelijks leven krijgen jouw spieren en gewrichten van alles te verduren, zelfs bij werkzaamheden waar weinig lichamelijk inspanning is vereist. Ook door veelvuldig zitten achter de computer of het ervaren van stress kunnen leiden tot onder andere nek-, schouder- en hoofdpijnklachten. Bij manuele therapie is het doel om de houding, beweging en gewrichten te verbeteren. Deze vorm van therapie wordt ook wel kraken genoemd. De naam manuele therapie is afkomstig van het woord manus, wat hand(en) betekent. Bij de meeste technieken gebruikt de therapeut zijn handen om te behandelen.

Ook voor heupklachten, hoge en lage rugklachten kan manuele therapie Leeuwarden een uitkomst bieden. De manueel therapeuten bij Fysio 058 hebben een driejarige specialisatie tot Master Manueel Therapeut gevolgd. Hierdoor hebben ze veel kennis en kunde over deze behandelvorm. Na de eerste behandeling voel je direct al minder pijn en kun je gemakkelijker bewegen. Tussen de behandelingen door wordt het persoonlijke behandelingsplan geëvalueerd.

Bij Fysio 058 kun je ook zonder doorverwijzing van een huisarts terecht. Meestal worden de behandelingen vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Ben je op zoek naar een fysiotherapeut die een behandeling op maat biedt in een vertrouwelijke en betrokken sfeer? Maak dan snel een afspraak.