Economie

Platform Groningen Werkt Slim: Duurzaamheid wint aan belang, zelfs in lastige tijden zoals nu

Duurzaam ondernemen staat, blijkt uit onderzoek van Groningen Werkt Slim, hoog op de agenda van veel bedrijven. Maar kun je nu, in economisch zwaar weer, wel van hen vragen zich actief met verduurzamen bezig te houden? En wat staat er voor 2021 op stapel? Floris van Dijk, projectleider van duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim, en Klaas Holtman, voorzitter van bedrijvenvereniging WEST, laten in een interview hun licht schijnen op deze vraag.


Leestijd: 1 minuut

Platform Groningen Werkt Slim: Duurzaamheid wint aan belang, zelfs in lastige tijden zoals nu
Platform Groningen Werkt Slim: Duurzaamheid wint aan belang, zelfs in lastige tijden zoals nu

Klaas Holtman: “Natuurlijk zijn er ondernemers die nu wat anders aan hun hoofd hebben. Maar ook nu moeten keuzes gemaakt worden in bouwplannen, apparatuur, energiecontracten of lease-regelingen. Dat gaat toch ook door. En dan is het gemakkelijk om hulp te krijgen bij die afwegingen. Als mede-initiatiefnemer steunt Bedrijvenvereniging WEST graag Groningen Werkt Slim als praktisch loket voor ondernemers op het gebied van energietransitie, circulair ondernemen en mobiliteit. Simpelweg om ondernemers die willen bijdragen aan een duurzame wereld niet van loket a naar loket b en c te sturen. Groningen werkt Slim kent de middelen, wijst de weg in regelingen en helpt ondernemers bij het maken van de juiste keuzes.”

Maar liefst 82 procent van de Nederlanders vindt verduurzamen erg belangrijk, bleek onlangs uit een ABN Amro-onderzoek. Dit aantal is mede door de Coronacrisis gegroeid. Merk je deze veranderende houding?
Floris van Dijk: “Ja, daar zie je duidelijke voorbeelden van, zoals de opmars van de elektrische fiets, het groter worden van het vega-schap in de supermarkt en de inburgering van het videobellen. Het zijn voorbeelden die zeker in het transitiepad passen. Het begint, zeker bij bedrijven, vaak met inzicht in de CO2-uitstoot en in het financiële plaatje. Hiervoor hebben we de Slimme CO2-thermometer ontwikkeld. Hiermee krijgt een bedrijf gratis en online inzicht in… >>>

Lees het hele artikel op de website van de Groninger Ondernemers Courant!