Economie

Promotiedagen: volgende week in Martiniplaza

Martiniplaza staat volgende week dinsdag en woensdag weer in het teken van de Promotiedagen. Met traditioneel meer dan 15.000 bezoekers, ruim 450 deelnemers en meer dan vijftig presentaties is dit het grootste netwerkevent van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

Het startsein van de beurs wordt dinsdagochtend in de Springerzaal van Martiniplaza gegeven door Sander Schimmelpenninck. Schimmelpenninck is journalist, ondernemer, auteur, dagvoorzitter en columnist. Sander bevindt zich graag tussen de klassieke linksrechtse tegenstelling. Hij is van mening dat het huidige kapitalisme disfunctioneel is, met als gevolg dat er een groter gat is tussen rijk en arm. Daar staat tegenover dat hij aan politieke correctheid een broertje dood heeft. Eigen verantwoordelijkheid blijft het uitgangspunt voor een beter bestaan.

De Promotiedagen bestaat elke editie uit meerdere pleinen, met als het FC Groningen Plein als een van de hotspots. De club presenteert zich dit jaar samen met leden van de Business Club rondom de Middenstip waar de pitches en presentaties plaatsvinden.

Ook bedrijvenverenigingen VBNO en Zuidoost zijn aanwezig met een grote stand, en de gemeente Groningen presenteert op de Promotiedagen de PodKAS. Tijdens de Promotiedagen kun je in de PodKAS een aantal goede gesprekken volgen over de ambities van de gemeente en de route daarnaartoe.

BNI heeft een eigen netwerkstand op de beurs en ook de gemeente Assen, Westerkwartier, Noordenveld en Tynaarlo zijn vertegenwoordigd. Zero CO2 is er met een speciale kas, waarin gesprekken worden gevoerd – over duurzaamheid vanzelfsprekend – en bedrijven in de Noord-Nederlandse bouwketen zijn te vinden in De Bouwplaats.

Daarnaast zijn er ruim vijftig netwerksessies, bijeenkomsten en presentaties. 

Het bezoeken van de Promotiedagen is gratis, maar je hebt wel een toegangskaart nodig. Die kun je hier aanvragen.