Economie

Partnerbijdrage

Puppycursussen op maat

Bij het geven van een puppycursus komt heel wat kijken. Het lijkt in eerste instantie een heerlijk beroep: lekker buiten spelen, omgaan met dieren en altijd vrolijke mensen die bij jouw advies in komen winnen. Het is echter gebleken, dat menig hondenschool eigenaar niet altijd op de hoogte is van de eisen en wetten die bij het starten van een dergelijk bedrijf horen. Hieronder volgen de belangrijkste regels omtrent de aansprakelijkheid die in ogenschouw moet worden genomen, alvorens je je puppycursussen en hondentrainingen aan mag bieden.


Leestijd: 1 minuut

Puppycursussen op maat
Puppycursussen op maat

Het belangrijkste element is je eigen aansprakelijkheid. Het is natuurlijk zo dat je ervan uitgaat dat er niks zal gebeuren binnen je organisatie. Je hebt je netjes aan de regels gehouden en alles staat dubbel veilig opgesteld. Toch kan er onverhoopt iets gebeuren, bijvoorbeeld omdat een van je klanten niet goed oplet. Of een van je werknemers laat plotseling iets vallen dat ongelukkig terecht komt.  Zorg daarom dat je voldoende dekking hebt binnen je aansprakelijkheidsverzekering om eventuele aanklachten op te lossen.

Je klant moet uiteraard ook zorgen dat hij zich goed heeft voorbereid alvorens hij een cursus bij je boekt. Vraag hier dan ook naar voordat je hem een cursus aanbiedt. Vooral bij een puppycursus kan het nogal wild worden, omdat de hondjes nog van alles moeten leren. Een goede hondenverzekering dekt de schade als er iets kapot gaat – door de pup of het baasje. Wel zo handig als deze kleine rakkers komen stoeien in je nieuw gestarte onderneming.

Natuurlijk zijn er nog vele andere zaken die moeten worden geregeld omtrent je verzekeringen, maar bovenstaande zijn toch wel de twee zaken die het vaakst worden uitgesteld of vergeten. Neem contact op met je verzekeraar om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een goed voorbereide ondernemer zal een succesvolle dierenvriend worden.