Economie

PvdA en GroenLinks: ‘open hiring’ voor vacatures gemeente Groningen

PvdA en GroenLinks willen dat de gemeente Groningen medewerkers gaat aannemen door ‘open hiring’. Dit is een werkwijze waarbij een sollicitatieprocedure voor een vacature helemaal overgeslagen wordt en alleen gekeken wordt of iemand aan een aantal basiskwalificaties voldoet. Dit geeft mensen die al langer werkloos zijn, of mensen die willen wisselen van functie, meer kans om aan de slag te gaan.


Leestijd: 1 minuut

In navolging van de gemeente Zoetermeer en Leeuwarden willen coalitiepartijen PvdA en GroenLinks dan ook dat de gemeente Groningen dit principe ook gaat toepassen voor bepaalde vacatures.

Toegevoegde waarde voor gemeente

De ‘open hiring’-methode heeft zich volgens PvdA-fractievoorzitter Joren van Veen bewezen als een goede methode om mensen weer aan het werk te krijgen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Het sluit daarmee goed aan bij hoe de fracties van PvdA en GroenLinks naar werk kijken: “Dit geeft mensen de kans om dankzij werk mee te doen in de samenleving, erbij te horen.”

De fracties zouden dan ook graag zien dat de werkwijze ook in Groningen wordt toegepast voor bepaalde functies en willen van het gemeentebestuur daarom weten of de methode ook voor de gemeente Groningen van toegevoegde waarde kan zijn.