Economie

Stad krijgt giga en groen kantoorgebouw: Ohm

Op het Europapark komt een nieuw, groot en duurzaam kantoorgebouw: Ohm. Ohm is een initiatief van MWPO en een aantal Groningse ondernemers en krijgt elf verdiepingen. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

“In lijn met de groeiende aandacht voor duurzaamheid, groeit de vraag naar kantoorgebouwen op goede locaties die niet alleen functioneel, maar ook ecologisch verantwoord zijn. Ohm is hier het perfecte antwoord op”, schrijft MWPO. “En omdat geen bedrijf hetzelfde is, bieden we ondernemers verschillende opleverniveaus voor hun kantoorruimte.”

Ohm krijgt een plekje op het Europapark, om precies te zijn op een perceel dat ligt aan de Van Elmptstraat, de Boumaboulevard en de Europaweg.

Het gebouw wordt volledig duurzaam gebouwd, zo meldt ontwikkelaar MWPO. Er komen voorzieningen om het regenwater op te vangen, waardoor wateroverlast wordt voorkomen en het gebied wordt beschermd tegen hittestress. Het energielabel wordt vermoedelijk A++++.

Ohm krijgt een dakterras van zo’n 700 vierkante meter en ook de omgeving op het maaiveld wordt zo groen mogelijk ingericht. Ook de voorzieningen laten niet te wensen over: het gebouw krijgt een fietsenstalling, horeca en een sportfaciliteit, onder andere op het dak.

Bedrijven kunnen in Ohm een ruimte huren vanaf 770 vierkante meter. In totaal is het gebouw 11.500 vierkante meter groot. Het plan is om Ohm eind 2026 op te leveren.