Economie

Technische Unie heeft tijdelijk ophaalpunt in Leek

Om te voorkomen dat klanten van de Technische Unie in Groningen ‘s ochtends vroeg vanwege Operatie Ring Zuid onnodig in de file staan, heeft de technische groothandel een tijdelijk pick-up punt geopend in Leek. Het ophaalpunt blijkt vooral voor klanten uit Friesland en het westen van de stad een uitkomst, zo meldt de papieren Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 2 minuten

De Technische Unie is ’s lands grootste technische groothandel in installatiematerialen. Bij de vestigingen is het vooral in de vroege ochtend een drukte van belang: monteurs van installatiebedrijven en technische diensten kunnen dan de last minute bestellingen ophalen die ze dag ervoor – vóór 20.00 uur ’s avonds – hebben doorgegeven.

Vanwege Operatie Ring Zuid is de locatie aan Jeverweg in de stad tijdelijk lastiger te bereiken. Om overlast voor klanten te voorkomen, en ook het aantal verkeersbewegingen in en om de stad deze periode te beperken, besloot de groothandel tot het openen van een extra afhaalpunt. “Een extra service naar de klant”, zo omschrijft Henry Volkerink, Manager Verkoopkantoor van Technische Unie.

De tijdelijk pick-up heeft een plekje bij Smeding BV aan de Lage Traan in Leek, en opende al in eind maart de deuren. In de heel vroege ochtend worden de bestelde materialen al van het overslagpunt in Groningen naar Leek gebracht. Klanten kunnen er vervolgens vanaf 07.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur ‘s middags terecht om hun spullen op te halen en in te laden. “Niet alleen klanten van de vestiging in Groningen, maar ook van de kantoren in Emmen en Leeuwarden komen er bestellingen ophalen.” 

Om de klanten die tóch bij de vestiging aan de Jeverweg moeten zijn zo goed mogelijk te infomeren heeft Technische Unie meermaals een mailing verstuurd. Op de website draait bovendien een banner die klanten informeert over de wegwerkzaamheden en het pick-up point in Leek. Daarnaast worden ook social media en vertegenwoordigers ingezet om klanten op de hoogte te brengen.  

En dan zijn er natuurlijk ook nog de medewerkers van de Technische Unie. Vanwege Operatie Ring Zuid werken flink wat kantoormedewerkers thuis of in een van de twee andere noordelijke vestingen, in Leeuwarden of Emmen. “We zijn in deze periode extra flexibel, ook wat thuiswerken betreft. Al hebben we wel de afspraak dat medewerkers maximaal twee dagen vanuit huis werken.” Hoe dan ook: op kantoor is het deze maanden een stuk rustiger dan normaal. “Er zitten nu vaak maar tien tot twaalf mensen, in plaats van het dubbele.”

Het is overigens niet de eerste keer dat de Technische Unie maatregelen neemt vanwege wegwerkzaamheden. Ook tijdens Operatie Julianaplein werd er een tijdelijk afhaalpunt geopend, toen in het Logistiek Centrum Westpoort (LCW) in de stad.