Economie

Partnerbijdrage

Test je personeel gratis en snel in Groningen op corona

Coronasneltestgroningen.nl komt vanaf vandaag met gratis sneltesten voor bedrijven. Daarbij wordt namelijk gebruik gemaakt van een subsidie van de overheid, waarbij werkgevers hun medewerkers kunnen laten testen bij lichte klachten.


Leestijd: 2 minuten

Test je personeel gratis en snel in Groningen op corona
Test je personeel gratis en snel in Groningen op corona

Coronasneltestgroningen.nl ging in oktober vorig jaar als eerste van start met het aanbieden van sneltesten in een drivethrough snelteststraat aan de Stettinweg. Sindsdien zijn ze de vaste partner van vele bedrijven en particulieren in de omgeving en blijven ze bezig om onze diensten te verbeteren. Zo werd vanaf eind November ook een PCR-test aangeboden, compleet met reiscertificaat.

Coronasneltestgroningen.nl was met €145,- (0% btw) voor PCR testen en €79,- (0% btw) voor sneltesten al heel goed geprijsd, maar daar doen ze nu nog een stapje bovenop. De overheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld om werkgevers de mogelijkheid te bieden hun medewerkers te laten testen, als er bij de medewerkers sprake is van lichte klachten. Dit zijn bijvoorbeeld klachten als verkoudheid, vermoeidheid, hoesten, koorts, benauwdheid, geen geur of smaak en keelpijn. Het gaat om alle ‘lichte’ klachten die door de RIVM en overheid aangeduid worden als corona symptomen.

Maar de testsubsidie is ook beschikbaar voor medewerkers die in nauw contact zijn geweest met een besmette collega of ander persoon, of die een melding hebben gehad op de Corona App. Hierdoor wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot, en uitval door ziekte en quarantaine verminderd. 

Laatjepersoneelgratistesten.nl is een initiatief van [SIC] ARBO (arbodienst) in samenwerking met bedrijfsarts Koopmans én Coronasneltestnederland.nl. [SIC] ARBO maakt testen op het werk op een verantwoorde en veilige manier mogelijk. Dankzij subsidie van de overheid kunnen ze dit GRATIS aanbieden aan alle werkgevers.

Onder supervisie van Bedrijfsarts Koopmans biedt men de gecertificeerde Abbott sneltest aan, waarmee je binnen 20 minuten weet of er sprake is van een besmetting met Covid-19. “Bij een negatieve testuitslag kunnen u en uw personeel weer direct aan het werk! Deze test is goedgekeurd door het RIVM & de Nederlandse overheid en we bieden u deze mogelijkheid onafhankelijk van de ARBO dienst waar u eventueel bij bent aangesloten”, aldus de initiatiefnemers. 

Via de website www.laatjepersoneelgratistesten.nl kunt u als werkgever eenvoudig een coronatest (antigeentest) aanvragen voor u en uw medewerker(s) waarna de test kosteloos kan worden ingepland op 1 van de 14 locaties van Coronasneltest Nederland bij u in de buurt.

www.laatjepersoneelgratistesten.nl
E-mail: info@laatjepersoneelgratistesten.nl
Tel: 085-0645711

Tevens is het in sommige gevallen mogelijk om op locatie te testen als het gaat om groepen van 15 of meer. Neem hiervoor contact op met Coronasneltestgroningen.nl:

E-mail: info@coronasneltestgroningen.nl
Tel: 0627128426
Hier kunt u ook alle informatie krijgen over PCR testen!