Als je een café bezoekt in Griekenland dan zul je zonder meer kunnen kiezen voor frappé. Dit is een soort ijskoffie wat gemaakt is van oploskoffie, suiker en water. Eventueel wordt er ook nog een scheutje gecondenseerde melk toegevoegd aan de frappé. Het recept werd eigenlijk per ongeluk uitgevonden door een werknemer van een groot oploskoffiemerk, maar inmiddels is de frappé onwijs populair in Griekenland. Voornamelijk in de zomer zijn Grieken helemaal gek van dit drankje.
In een lijstje met vormen van koffie hoort Italië natuurlijk ook thuis. Voor de beste espresso moet je natuurlijk in dit Europese land zijn, al hebben de Italianen het drankje een andere naam gegeven: un caffè. Ook drinken zij een cappuccino alleen maar in de ochtend, terwijl wij het de gehele dag door naar binnen werken. Nadat de lunch gegeten is in Italië komt de espresso pas aan de beurt, maar dit wordt dan ook de gehele dag gedronken. Natuurlijk drinken de Italianen een espresso ontzettend snel op, want de dikke cremalaag bovenop de koffie mag niet vergaan. Deze laag houdt natuurlijk de belangrijkste smaken van een espresso vast. Je weet dus wat je toen staat als je weer een espresso gaat drinken: in een keer naar binnen!
Of je het nou een koffie verkeerd of een café latte noemt, beide drankjes zijn hetzelfde en dus afkomstig uit Frankrijk. Je mag het overigens ook nog gewoon latte noemen, al kiezen de Fransen er liever voor om het café au lait te noemen. Dit betekent simpelweg koffie met veel melk. Razend populair, zowel in Frankrijk als in Nederland. Oorspronkelijk kreeg je het drankje in het Europese land met een kannetje melk ernaast. Op deze manier kan je zelf kiezen hoe sterk jouw latte moet worden. Als je helemaal een Fransoos wilt zijn, dan doop je een croissant in de latte.