Economie

Partnerbijdrage

Verantwoord een lening aanvragen doe je zo

Geld lenen, wie doet het niet? Er kunnen verschillende redenen zijn om een lening aan te vragen, echter dien je je altijd een aantal vragen te stellen voordat je een lening aanvraagt. Als je echt verantwoord wilt lenen dan komen onderstaande tips goed van pas.


Leestijd: 1 minuut

Verantwoord een lening aanvragen doe je zo
Verantwoord een lening aanvragen doe je zo

Leen niet meer dan je maandelijks kunt afbetalen. Een lening is pas verantwoord als je de maandelijkse aflossing kunt opbrengen en daarnaast nog geld opzij kunt zetten voor andere, vaak onvoorziene, uitgaven.

Door het aanvragen van meerdere offertes kun je voorwaarden en rentes goed met elkaar vergelijken. Op de website van Postkrediet vind je een overzicht van de bedragen en rentetarieven.

Een lage rente is echt aantrekkelijk en exemplarisch voor deze tijd. De rentetarieven zijn op dit moment historisch laag dus lenen is op dit moment gewoon voordelig.

Pas op met kopen op afbetaling. Het lijkt vaak aantrekkelijk maar kan erg duur uitpakken. Vooral postorderbedrijven hanteren soms hoge rentes tot wel 16%. Vaak leen je voordeliger door bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten.

Als je af en toe geld tekortkomt dan kun je een doorlopend krediet nemen. Zorg er wel voor dat je de discipline hebt om je uitgaven in de hand te houden en regelmatig af te lossen op je krediet.

Een krediet of meerdere kredieten oversluiten naar een goedkope lening is erg aantrekkelijk. Dat komt omdat je per jaar al gauw duizenden euro’s op je lening bespaart. De rente is op dit moment historisch laag dus het oversluiten van een lening brengt bijna altijd voordelen met zich mee. Zelfs extra geld lenen kan voordelig uitpakken in je maandelijkse kosten.

Voor meer informatie over leningen oversluiten verwijzen wij je graag naar de website van het Postkrediet.