Economie

Partnerbijdrage

Vergelijk je autoverzekering en bespaar geld

Geld besparen, dat willen we toch allemaal? Waarom laten we dan zo ontzettend veel mogelijkheden om geld te kunnen besparen liggen? Als we alleen al kijken naar onze autoverzekering, dan kun je hier al snel tot wel honderd euro per jaar op besparen. Dan hebben we het natuurlijk niet over het aanpassen van je dekking, maar puur over het overstappen naar een andere verzekeraar. Met de tientallen verschillende verzekeraars in ons land en de jaarlijks meerdere nieuwe aanbieders, heb je als consument de mogelijkheid om altijd voor de beste deal te gaan. Vooral de nieuwe verzekeraars is er natuurlijk alles aan gelegen om jou als nieuwe klant binnen te halen. Profiteer hier daarom dus ook van! Omdat er wel een aantal zaken zijn om rekening mee te houden, hebben we deze hieronder wat verder uitgelicht.


Leestijd: 2 minuten

Vergelijk je autoverzekering en bespaar geld
Vergelijk je autoverzekering en bespaar geld

Heb jij enkele jaren geleden een nieuwe auto of bestelbus gekocht? Dan is de kans vrij groot dat je destijds voor een all risk bestelautoverzekering bent gegaan. Logisch ook, aangezien je natuurlijk niet wilt dat je zelf moet opdraaien voor de schade op het moment dat het toch je eigen schuld blijkt te zijn. Des te belangrijker dus om hier goed over na te denken. Als stelregel wordt daarom dan ook vaak aangehouden dat auto’s tot en met 3 jaar Allrisk worden verzekerd. Auto’s tot 10 jaar WA+ en alles ouder dan tien jaar, mits een waardevolle oldtimer natuurlijk, alleen WA verzekerd. Op deze manier kun je namelijk al relatief eenvoudig flink wat geld besparen. Een auto van 7 jaar oud, die inmiddels in waarde zo’n 70 procent is gezakt ten opzichte van de nieuwprijs, is natuurlijk niet de moeite waard om Allrisk te verzekeren.

Wanneer we het hebben over het besparen op je autoverzekering via Alpina.nl, dan is het natuurlijk ook meer dan logisch dat we eerst ons vizier richten op de maandelijks te betalen premie. Toch gaat je autoverzekering veel verder dan alleen dat. Belangrijk is vooral om te kijken naar de aanvullende voorwaarden. Hierbij moet je denken aan de dekking, maar ook zeker het eigen risico. Zo kan een verzekering misschien wel een paar euro goedkoper zijn iedere maand, maar wanneer je dan bij schade een torenhoog eigen risico moet betalen, dan wordt dit voordeel natuurlijk direct volledig teniet gedaan.

Jaarlijks je verzekeringen vergelijken is iets wat we eigenlijk allemaal zouden moeten doen. Ook je huidige verzekeraar kan namelijk naast een verhoging van premie, ook andere wijzigingen doen in de algemene voorwaarden. Uiteraard dienen ze je hier wel van in kennis te stellen, maar de kans dat je dit zelf over het hoofd ziet, die is natuurlijk ook altijd aanwezig. Stel dat je normaliter een eigen risico per claim hebt van 100 euro en dit wordt verhoogd naar 250 euro. Dan kun je je wel voorstellen dat het zeker de moeite waard kan zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar. Het loont zich daarom dan ook zeker om jaarlijks je verzekeringen een goed onder de loep te nemen.