Economie

Volgende zomer al relaxen aan de Diepenring

De plannen voor Dudok aan het Diep lijken gereed. Als alles loopt volgens plan hebben Groningers vanaf volgende zomer een nieuwe plek om op warme zomerdagen te vertoeven. Het stadsstrand en het Noorderplantsoen krijgen dan concurrentie van het gebied rondom het voormalig tankstation aan de noordzijde van de Diepenring.


Leestijd: 1 minuut

Volgende zomer al relaxen aan de Diepenring
Volgende zomer al relaxen aan de Diepenring

“Als alles meezit is de herinrichting van Dudok aan het Diep in de zomer van 2024 een feit”, vertelt Elzo Dijkhuis, gemeentelijk projectmanager voor de herinrichting van Dudok aan het Diep, in een interview met de Groninger Ondernemers Courant. Hij kijkt ernaar uit.

“Het herinrichtingsontwerp is definitief, de grond is gesaneerd en met ‘Van Deeg Vandaag’ van de gebroeders Riemer is er een exploitant gekozen voor het monumentale voormalige Tankstation”, aldus Dijkhuis.

Alles en iedereen lijkt er klaar voor te zijn. Nu de bouw nog. Wat is de stand van zaken?  “We moeten nog een aantal procedures door, waaronder de aanvraag van de omgevingsvergunning. Als hier niet te veel vertraging in ontstaat dan kan de herinrichting na de zomervakantie beginnen”, vertelt Dijkhuis.

Dat betekent dat er vanaf de zomer 2024 gerelaxt kan worden aan het Diep. Het is nog even wachten, maar het ontwerp ziet er veelbelovend uit voor zowel Groningers als omliggende horecabedrijven.

“Het is nu vooral steen wat de klok slaat, wat erg warm wordt in de zomer. De weg wordt versmald en door de vergroening wordt het klimaat een stuk aangenamer”, aldus Dijkhuis. Niet alleen het klimaat, maar ook de leefbaarheid krijgt een boost. “Aan een achterafgebied met een rommelige aanblik zoals de uitstraling nu is heb je niets.”

Het contrast met de huidige situatie kan niet groter. “Mensen kunnen vanaf de vlonder aan het water echt genieten van de stad. Of een bezoekje brengen aan ‘Van Deeg Vandaag’. Dit is ook voor de omliggende horeca prettig. De verwachting is dat de aanloop daar ook groeit. Bijvoorbeeld door even een pizza te bestellen en op de kade op te eten.”