Economie

Partnerbijdrage

Wat moet je niet vergeten als je een auto gekocht hebt?

Heb jij net je eerste auto gekocht? Van harte gefeliciteerd! Een auto hebben, betekent dat je de vrijheid hebt om heen te gaan waar jij maar wilt wanneer jij maar wilt. Wil jij er zeker van zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan, dan is het noodzakelijk om je goed te verzekeren. Een autoverzekering is in Nederland ook verplicht. Wij laten je graag zien hoe jij je wagen goed kunt verzekeren voor een prijs waar je niet van wakker hoeft te liggen. Er zijn meerdere opties waaruit je kunt kiezen dus er is altijd een pakket dat naadloos bij jouw wensen aansluit.


Leestijd: 2 minuten

Wat moet je niet vergeten als je een auto gekocht hebt?
Wat moet je niet vergeten als je een auto gekocht hebt?

De verplichte basisverzekering

Wie in Nederland een auto bezit en daar ook mee de weg opgaat, is verplicht om deze te laten verzekeren. De meest eenvoudige manier om dit te doen, is aan de hand van een WA-verzekering. Je autoverzekering aanvragen, is een fluitje van een cent. Je kunt bij de grotere verzekeraars, zoals bijvoorbeeld Univé, eenvoudig een goed pakket kiezen. Met de basisverzekering wordt schade die jij aan andere weggebruikers toegebracht hebt, vergoed. Let wel, de schade die jijzelf hebt opgelopen, wordt niet door deze verzekering gedekt. Vandaar dat deze optie vaak aangeraden wordt voor oudere auto’s. In dat geval is het vaak niet de moeite waard om forse schade te herstellen omdat de kosten van de reparatie boven de dagwaarde van je wagen zullen uitstijgen. Heb jij niet een oude wagen, dan kun je altijd eens kijken of de WA+ autoverzekering iets voor jou is.

Meer risico’s gedekt

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit hoeft niet eens een verkeersongeluk te zijn. Het kan ook zijn dat bandieten je wagen openbreken en bijvoorbeeld je autoradio stelen. Eveneens kun je schade oplopen door een loslopend dier of je kunt het slachtoffer worden van een autobrand(je). In al deze gevallen is het goed om een WA+ verzekering te hebben. Alle genoemde vormen van schade worden dan namelijk door je verzekeraar gedekt waardoor je er zeker van kunt zijn dat je jezelf niet in schulden hoeft te werken om de schade aan je wagen te laten herstellen. Let wel, ook bij deze verzekering worden de kosten die jij moet maken om schade aan jouw wagen als gevolg van een aanrijding, niet vergoed. Wil jij dit wel, dan kun je kiezen voor een allriskverzekering.

De allriskverzekering om alle risico’s uit te bannen.

Als jij een nieuwe wagen hebt, is het verstandig om een allriskverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt alle vormen van schade, dus ook de schade die jijzelf hebt opgelopen bij een verkeersongeluk. Kijk even op de site van Univé om te zien wat jouw maandelijkse premie gaat worden. Heb je jouw ideale verzekering gevonden, dan kun je hem gelijk via deze site afsluiten.