Economie

Partnerbijdrage

Winkel of restaurant beginnen? Doe goed onderzoek naar kassasystemen!

Ben jij van plan om een winkel of restaurant te beginnen? De coronacrisis is achter de rug, dus er liggen weer kansen om daar succesvol in te zijn. Een winkel of restaurant is echter niet compleet zonder een kassasysteem dat de bedrijfsvoering goed ondersteunt. De keuze voor het juiste kassasysteem is iets waar je tijd in moet steken en goed onderzoek naar moet doen. We bespreken een aantal zaken om op te letten.


Leestijd: 2 minuten

Winkel of restaurant beginnen? Doe goed onderzoek naar kassasystemen!
Winkel of restaurant beginnen? Doe goed onderzoek naar kassasystemen!

Naast dat het belangrijk is dat je kassasysteem qua functionaliteit aansluit bij jouw bedrijf, is het ook van belang om te kijken wie de leverancier is. Hoe is het met de support van deze leverancier? Welke garanties worden er afgegeven? Wat is de ervaring van anderen met het kassasysteem en de leverancier? Lees eerst online relevante kassasysteem reviews om op de hoogte te raken van ervaringen uit de praktijk.

Jouw kassasysteem neemt een centrale plek in binnen je bedrijfsvoering. Betalingen vormen immers het hart van je business. Daarom is het belangrijk dat het kassasysteem dat je kiest ook precies biedt wat jij nodig hebt voor jouw bedrijfsvoering. Onderzoek daarom of het mogelijk om de verschillende processen binnen je bedrijfsvoering samen te brengen in dat ene systeem. Bij voorkeur ga je ook nog voor een hypermodern kassasysteem dat jouw bedrijf onderscheidend maakt ten opzichte van je concurrenten.

Voor kassasystemen bestaat een keurmerk, namelijk het keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen. Dit keurmerk geeft een belangrijke indicatie over de veiligheid en continuïteit van het systeem en schept dus vertrouwen. Het is verstandig om alleen te investeren in een kassasysteem dat in het bezit is van dit keurmerk.

Een kassasysteem behelst niet per se ook altijd de benodigde hardware. Dit terwijl je voor een volledig kassa zaken als een printer, een kassalade en een pinapparaat nodig hebt. Sommige leveranciers leveren echter alleen de software. Dan moet jij zelf bij andere leveranciers de hardware regelen. Dat is niet praktisch, maar ga ook niet prat op een kassasysteem waarbij de hardware wél bijgeleverd wordt. Controleer eerst of de hardware die meegeleverd wordt afkomstig is van gerenommeerde leveranciers die bekend staan om hoge kwaliteit.

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij een restaurant of winkel starten dan enkel het kiezen van een passend kassasysteem. Maar het kiezen van een kassasysteem is wel iets om speciale aandacht aan te besteden. Dit neemt immers een belangrijke plaats in binnen je dagelijkse bedrijfsvoering en moet optimaal functioneren.